Τα κόκκινα σαγηνευτικά χείλη ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο των γυναικών και το γνωρίζουμε όλοι. Εκείνο που δεν γνωρίζουμε όλοι, είναι πότε ξεκίνησαν οι γυναίκες να βάφουν τα χείλη τους και με τι μεθόδους - προϊόντα. Πόσο παλιά είναι αυτή η διαδικασία; Ελάτε να το ανακαλύψουμε!
· Η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου, χρησιμοποιούσε λιωμένα κόκκινα σκαθάρια για να βάφει τα χείλη της σε έντονο κόκκινο χρώμα.
· Το κραγιόν έγινε διάσημο τον 16ο αιώνα χάρη στην Βασίλισσα Ελισάβετ I και τις κυρίες της αυλής της, που έβαφαν τα χείλη τους με ένα μίγμα από κερί μέλισσας και υδραργυρούχο σουλφίδιο.
· Τα πρώτα κραγιόν σε μεταλλικές θήκες εμφανίστηκαν στην αγορά το 1915.
· Η μέση γυναίκα καταναλώνει περίπου 2 με 3 κιλά κραγιόν στη διάρκεια της ζωής της γλύφοντας τα χείλη της. Τώρα ξέρετε γιατί χρειάζεται να ανανεώνεται το κραγιόν σας μετά το φαγητό!
· Κατά τη Χρυσή Εποχή του Ισλάμ, ο Ανδαλουσιανός Άραβας ιατρός και φαρμακοποιός Abu al-Qasim al-Zahrawi (Abulcasis) δημιούργησε το πρώτο κραγιόν σε στερεά μορφή, χρησιμοποιώντας άρωμα και άλλα συστατικά πεπιεσμένα σε καλούπια. Περιέγραψε τη διαδικασία στην εγκυκλοπαίδεια του περί ιατρικής και φαρμακολογίας, την Al-Tasrif.
· Το 1770, το Βρετανικό Κοινοβούλιο πέρασε ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο όποια γυναίκα φορούσε κραγιόν θα δικαζόταν για μαγεία.
· Η Max Factor, η make-up artist των αστέρων, δημιούργησε το λιπ-γκλος το 1930.
· Η δημοτικότητα του κραγιόν αυξήθηκε κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χάρη στη βιομηχανία του σινεμά και το μακιγιάζ έγινε συνήθεια για τις γυναίκες.
· Το 1950, η Αμερικανίδα φαρμακοποιός Hazel Bishop δημιούργησε το πρώτο μακράς διαρκείας κραγιόν.
πηγή πληροφοριών: oriflame.com
Τι όμορφη αναδρομή Μαρίνα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστουμε πολύ 🌷