Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

ΧΥΤΑ Γραμματικού: Σκάνδαλο ή έγκλημα;


19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ., στο Κοινοτικό Κατάστημα Γραμματικού
ενημέρωση για τις εξελίξεις!!

         Έπρεπε να περάσουν εννιά ολόκληρα χρόνια, να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΑ για να αποκαλυφθεί πόσο λάθος ήταν αυτή η επιλογή. Το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στις 45 σελίδες του, αναφέρει ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που εκπονήθηκε το 2003 στο ΥΠΕΧΩΔΕ, βασίστηκε σε "βιβλιογραφική διερεύνηση", χωρίς να προχωρήσει στις προβλεπόμενες από το νόμο έρευνες για τα υδρολογικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Το οικόπεδο του ΧΥΤΑ, διασχίζουν δύο ρέματα τα οποία όταν βρέχει παρασύρουν τα αδρανή υλικά στο νότιο Ευβοϊκό Κόλπο. 
    Οι τελευταίες βροχοπτώσεις μάλιστα, έκαναν το εργοτάξιο να πλημμυρίσει από την υπερχείλιση των ρεμάτων, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές. Θα αναρωτηθεί κανείς, πώς γίνεται αυτό! Δεν γνώριζαν ότι δεν υπήρχαν; Όχι, δεν υπήρχαν στις μελέτες του υπουργείου!
       Οι κάτοικοι της περιοχής, περιγράφουν ένα ζοφερό θέαμα. Το νερό της βροχής έχει καταστρέψει την πλαστική επίστρωση του ΧΥΤΑ και για να μη διαλυθεί ολοσχερώς, οι εργολάβοι έχουν τοποθετήσει εκατοντάδες λάστιχα αυτοκινήτων.
      "Οι εκτιμήσεις των εγκεκριμένων μελετών έχουν βασιστεί σε λανθασμένα δεδομένα" με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο το περιβάλλον της ΒΑ Αττικής. Συγκεκριμένα, στην έκθεση - πόρισμα ο Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος Π. Μέρκος, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Το κυρίως ρέμα που καταλήγει τελικά στον Ευβοϊκό Κόλπο, δεν βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από τα όρια του έργου (όπως αναφέρεται στην ΜΠΕ και στη Γεωλογική - Υδρογεωλογική και Υδρολογική Μελέτη), αλλά εντός των ορίων της κατασκευής του έργου Ο.Ε.Δ.Α. Γραμματικού". 
       Αυτό κατά συνέπεια σημαίνει ότι το έργο πρέπει να σταματήσει άμεσα, γιατί παρανομεί και απέναντι στο νόμο και στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα, πιστεύουν ότι μέσω της νομικής οδού και με την πολύτιμη βοήθεια διακεκριμένων επιστημόνων ( ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΙΑΣ δρ Νομικής & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ μηχανολόγος - μηχανικός), θα καταφέρουν τελικά να δικαιωθούν και να προστατεύσουν την υγεία όλων και το οικοσύστημα της ΒΑ Αττικής που κινδυνεύει.
πηγή πληροφοριών: κυριακάτικος τύπος, Δ. Δαμάσκος



Τα αγαπημένα του μήνα

Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;

Βραδιά πανσέληνου και μια χούφτα ασήμι σκορπά στον ορίζοντα λούζει τα πλακόστρωτα, τις μικρές αυλές τα λαξεμένα χωριά, που σκαρφαλώνουν στα βραχώδη νησάκια  των Κυκλάδων και της άγονης γραμμής
Ανάμεσα στις βουκαμβύλιες και στα ασβεστωμένα παρτέρια ξεπηδούν βήματα που μετρούν τη γοητεία τόπων μαγικών κι εκεί παρέα με το θαλασσινό αγέρι όρκους δίνουν έρωτα σε τρυφερά χείλη
Στην άμμο, κοχύλια ασημόχρυσα πολύτιμα πετράδια γίνονται κι αποθέτονται μ’ ευλάβεια σε κοριτσίστικους λαιμούς Φιλιά και όνειρα σκορπίζονται στη γλυκιά νύχτα μαζί με τους ήχους του παφλασμού
Μετρά το κύμα καλοκαίρια και κορμιά εικόνες που μπλέκονται στο χώρο και στο χρόνο κι αφήνουν αποτύπωμα βαθύ σε καρδιές αλώβητες μοναχικές Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;
Χορεύουν ανέμελα οι φλόγες της φωτιάς κι εγώ κουρνιάζω ξανά στην αγκαλιά σου Ο ήχος των ονείρων μας μου λέει ψιθυριστά Ήταν πανσέληνος, δε ξέχασα, γι’ αυτό θα είμαι πάντα κοντά σου…



Καφές φραπέ, μια ελληνική ιστορία 60 χρόνων...

Συνηθίζουμε να λέμε ελληνικό τον καφέ που γίνεται στο μπρίκι, με το μερακλίδικο καϊμάκι και το εκπληκτικό άρωμα. Ελληνικός όμως είναι και ο φραπέ, αφού έλληνας τον επινόησε, εδώ και 60 χρόνια.

Η ιστορία ξεκινά από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε τυχαία το 1957, ο φραπέ από τον Δημήτρη Βακόνδιο. Ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρείας Νεστλέ στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας, παρουσίασε ένα νέο προϊόν για παιδιά στη ΔΕΘ. Ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντας το με γάλα και χτυπώντας το στο σέικερ. Προϊόν της ίδιας εταιρίας ήταν και ο στιγμιαίος καφές nescafe, που ήταν ο αγαπημένος του Δημήτρη Βισκόνδιου και συνήθιζε να τον πίνει μέχρι τότε ζεστό. παρασκευασμένο με βραστό νερό και ζάχαρη. Στο διάλειμμα του στη ΔΕΘ, επειδή δεν έβρισκε βραστό νερό, σκέφτηκε να βάλει στο σέικερ το στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη και κρύο νερό, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο φραπέ της ιστορίας.

Από τότε, υπήρξαν διάφορες παραλλαγές με τα βασικά στοιχεία το στιγμιαίο καφέ, το κρύο…

Κρέμες προσώπου από 6 έως 20 ευρώ

Ποιος είπε ότι οι κρέμες προσώπου, πρέπει να είναι ακριβές για να είναι καλές; Είναι ένας μύθος που έχει προ πολλού καταριφθεί κι ας φοβόμαστε να το παραδεχθούμε…

Στα ράφια των selfservice, μπορούμε να βρούμε κρέμες προσώπου που θα περιποιηθούν το δέρμα μας, χωρίς να αδειάσουν το ήδη …ταλαιπωρημένο πορτοφόλι μας. Κρέμες που η τιμή τους ξεκινά από 6 ευρώ και δεν ξεπερνά τα 20 στην ακριβότερη εκδοχή τους.

Η μόδα στη δεκαετία του 1930

Όπως όλοι γνωρίζουμε η μόδα δεν εκφράζει μόνο την ανάγκη ανανέωσης της εξωτερικής εμφάνισης ανά εποχή. Επηρεάζεται άμεσα και από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν. Έτσι, η οικονομική κρίση του 1929 είναι φυσικό να επηρεάσει και τη μόδα.

Ισχυρός συναισθηματικά, άνθρωπος

Πόσο εύκολα θα μπορούσε να περιγράψει κανείς ένα άνθρωπο, που είναι συναισθηματικά ισχυρός; Είναι διαφορετικός από τους άλλους στην όψη, στην περπατησιά, στην ομιλία;... Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τόσο εύκολα. Σίγουρα όμως δεν κυκλοφορεί με ταμπελίτσα στο μέτωπο, ούτε έχει πράσινο δέρμα...Δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς κάνει, μπορούμε όμως να σας πούμε τι δεν κάνει!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...