Διδάσκονται ελληνικά, σε κατασκήνωση στην Ουκρανία



«Αστεράκια Χερσονήσου», ονομάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατασκηνώσεων που εκπονεί από το 2002, στην Ουκρανία, ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ).

Το πρόγραμμα διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε συνεργασία με τοπικούς φορείς στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων «ΩΜΕΓΑ», στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας. Απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 10-16 ετών, που διακρίνονται στον Παν-κριμαϊκό και Παν-ουκρανικό Διαγωνισμό για την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Οι μαθητές παρακολουθούν σειρά μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, διαλέξεις ελληνικής ιστορίας και λογοτεχνίας, μαθήματα παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, ζωγραφικής κ.ά.

Στόχος είναι η γνωριμία με την πνευματική κληρονομιά, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Ελλάδας, ενώ ειδικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, δάσκαλοι, καθηγητές πανεπιστημίων της Κριμαίας και Ουκρανίας προσφέρουν τις γνώσεις τους για να ωφελήσουν τους μαθητές.

Ο ΟΔΕΓ υποστηρίζει οικονομικά το πρόγραμμα, με χρήματα που συγκεντρώνει από δωρεές ατόμων και χορηγίες φορέων.



ΠΗΓΗ:
ΑΠΕ-ΜΠΕ

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram