Για τις νονές της κρίσης...


Έρχονται τα Χριστούγεννα και οι απανταχού νονές της ελληνικής επικράτειας, αναρωτιούνται για τα δώρα που θα κάνουν στα βαφτιστήρια τους.

Είναι δύσκολη η εποχή, δύσκολη και η επιλογή. Μερικά χρόνια πριν, η κάθε νονά έπαιρνε το βαφτιστήρι από το χέρι και πήγαιναν μαζί στα μαγαζιά για να διαλέξει μαζί του, ό,τι εκείνο ήθελε. Τώρα αυτό μοιάζει για πολλές νονές αδύνατο. Γι' αυτό σκεφτήκαμε κάποιους τρόπους που θα μπορούσαν να σας διευκολύνουν να κάνετε δώρα στα αγαπημένα σας, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα που δεν έχετε.

Πρώτα πρώτα, σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε με τα χεράκια σας. Αν είστε λάτρεις του πλεξίματος ή της ραπτικής, τότε τα πράγματα είναι ασφαλώς εύκολα για σας. Ένα πλεχτό ζακετάκι από τα χεράκια της νονάς ή ένας σκούφος με το ασορτί κασκόλ του, θα είναι σίγουρα ευπρόσδεκτα από τα βαφτιστήρια. Αν πάλι ράβετε τότε μπορείτε να φτιάξετε ακόμα περισσότερα και να βγείτε ασπροπρόσωπη με ελάχιστα χρήματα.

Τι γίνεται όμως όταν η νονά δεν κατέχει κανένα από τα δύο αυτά "σπόρ"; 
Τότε θα πρέπει να αναζητήσετε άλλες οικονομικούς τρόπους, που να σας λύνουν τα χέρια, όπως για παράδειγμα τα βιβλία με χριστουγεννιάτικες ιστορίες που πάντα γοητεύουν τα παιδιά, μια ταινία κινουμένων σχεδίων που θα τα κάνει να χαλαρώσουν και να ταξιδέψουν στη φαντασία, μια συλλογή παιδικών τραγουδιών ή ακόμα και μια επίσκεψη σε μια παιδική θεατρική παράσταση. Οι γονείς στις μέρες μας, δυσκολεύονται να δώσουν στα παιδιά τους αυτό το κάτι παραπάνω και η νονά θα μπορούσε να δώσει σ' αυτό λύση, πηγαίνοντας το σε ένα χριστουγεννιάτικο event, σε ένα μουσείο, σε μια κινηματογραφική ταινία, περνώντας έτσι και ποιοτικό χρόνο μαζί του.

Πολλοί φορείς διοργανώνουν  χριστουγεννιάτικα bazar, όπου εκεί μπορείτε να βρείτε δωράκια για όλους σε πολύ οικονομικές τιμές. Αν επισκεφθείτε κάποιο από αυτά θα κάνετε διπλό καλό, αφού τα περισσότερα έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Πάρτε φέτος χαρτί και μολύβι, κάντε ένα προϋπολογισμό των χριστουγεννιάτικων εξόδων, δείτε πόσα μπορείτε να ξοδέψετε για το βαφτιστήρι σας και στη συνέχεια, αποφασίστε τι θα επιλέξετε.

Ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι σημασία δεν έχει η αξία του δώρου, αλλά η αγάπη με την οποία συνοδεύεται.
Με τη σκέψη ότι σας δώσαμε κάποιες ιδέες, σας ευχόμαστε καλά ψώνια ή καλές εξορμήσεις!...

Μαρίνα


to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram