Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

Τα ...μυστικά της ευτυχίας!



Η ευτυχία πηγάζει από μια ισορροπημένη προσέγγιση που μας κάνει να σκεφτόμαστε με τρυφερότητα το παρελθόν, να απολαμβάνουμε το παρόν και να έχουμε όνειρα για το μέλλον, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής τον δρα Ράιαν Χάουελ, διευθυντή του Εργαστηρίου Προσωπικότητας & Ευεξίας, ανακάλυψαν πως όσοι έχουν αυτού του είδους την «ισορροπημένη προσέγγιση του χρόνου» αισθάνονται πιο ζωντανοί, πιο ευγνώμονες και πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.

Τα ευρήματά τους δημοσιεύονται στη διαδικτυακή έκδοση της επιθεώρησης «Journal of Happiness Studies».


«Εάν ένας άνθρωπος βασίζεται πολύ σε μία από τις συνιστώσες του χρόνου, αυτή τον κυριεύει και μπορεί να τον οδηγήσει σε καταστροφικές συμπεριφορές», δήλωσε ο δρ Χάουελ. «Το καλύτερο είναι να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Αν και μοιάζει προφανές πως θα είναι ευτυχέστεροι όσοι έχουν θετική άποψη για το παρελθόν τους, απολαμβάνουν το παρόν και έχουν στόχους για το μέλλον, ο δρ Χάουελ είπε πως το αίσθημα της ευεξίας εξαρτάται από την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα τρία στοιχεία.

«Για να αντιμετωπίσει κανείς ό,τι συμβαίνει στη ζωή του, πρέπει να έχει νοητική ευλυγισία», είπε. «Αυτός πιθανώς είναι ο λόγος που ευτυχέστεροι είναι όσοι έχουν καλά ισορροπημένη χρονική αντίληψη».

Και εξήγησε πως ασφαλώς είναι υπέροχο να έχει κανείς καλές αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία, αλλά αν περνάει πολύ χρόνο αναπολώντας τες, χάνει στιγμές του παρόντος. 

Αντίστοιχα, μπορεί κανείς να έχει θαυμάσια όνειρα για το μέλλον, αλλά δεν τον ωφελεί να ονειρεύεται και να χάνει το παρόν. Ούτε μπορεί να νιώθει ευτυχισμένος όταν απλώς θέλει «να σταματήσει» το χρόνο για να μην χάσει τις καλές στιγμές που τώρα ζει, επειδή δεν έχει κάτι άλλο να ονειρευτεί για το μέλλον.

Το γενικό συμπέρασμα της μελέτης είναι πως πρέπει να συμφιλιωθούμε με το παρελθόν μας και να κρατήσουμε τις καλές στιγμές, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απολαμβάνουμε τις καλές στιγμές του παρόντος και να προσδοκάμε κάτι από το μέλλον, κατά τον δρα Χάουελ. 

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Τα αγαπημένα του μήνα

Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;

Βραδιά πανσέληνου και μια χούφτα ασήμι σκορπά στον ορίζοντα λούζει τα πλακόστρωτα, τις μικρές αυλές τα λαξεμένα χωριά, που σκαρφαλώνουν στα βραχώδη νησάκια  των Κυκλάδων και της άγονης γραμμής
Ανάμεσα στις βουκαμβύλιες και στα ασβεστωμένα παρτέρια ξεπηδούν βήματα που μετρούν τη γοητεία τόπων μαγικών κι εκεί παρέα με το θαλασσινό αγέρι όρκους δίνουν έρωτα σε τρυφερά χείλη
Στην άμμο, κοχύλια ασημόχρυσα πολύτιμα πετράδια γίνονται κι αποθέτονται μ’ ευλάβεια σε κοριτσίστικους λαιμούς Φιλιά και όνειρα σκορπίζονται στη γλυκιά νύχτα μαζί με τους ήχους του παφλασμού
Μετρά το κύμα καλοκαίρια και κορμιά εικόνες που μπλέκονται στο χώρο και στο χρόνο κι αφήνουν αποτύπωμα βαθύ σε καρδιές αλώβητες μοναχικές Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;
Χορεύουν ανέμελα οι φλόγες της φωτιάς κι εγώ κουρνιάζω ξανά στην αγκαλιά σου Ο ήχος των ονείρων μας μου λέει ψιθυριστά Ήταν πανσέληνος, δε ξέχασα, γι’ αυτό θα είμαι πάντα κοντά σου…



Καφές φραπέ, μια ελληνική ιστορία 60 χρόνων...

Συνηθίζουμε να λέμε ελληνικό τον καφέ που γίνεται στο μπρίκι, με το μερακλίδικο καϊμάκι και το εκπληκτικό άρωμα. Ελληνικός όμως είναι και ο φραπέ, αφού έλληνας τον επινόησε, εδώ και 60 χρόνια.

Η ιστορία ξεκινά από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε τυχαία το 1957, ο φραπέ από τον Δημήτρη Βακόνδιο. Ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρείας Νεστλέ στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας, παρουσίασε ένα νέο προϊόν για παιδιά στη ΔΕΘ. Ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντας το με γάλα και χτυπώντας το στο σέικερ. Προϊόν της ίδιας εταιρίας ήταν και ο στιγμιαίος καφές nescafe, που ήταν ο αγαπημένος του Δημήτρη Βισκόνδιου και συνήθιζε να τον πίνει μέχρι τότε ζεστό. παρασκευασμένο με βραστό νερό και ζάχαρη. Στο διάλειμμα του στη ΔΕΘ, επειδή δεν έβρισκε βραστό νερό, σκέφτηκε να βάλει στο σέικερ το στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη και κρύο νερό, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο φραπέ της ιστορίας.

Από τότε, υπήρξαν διάφορες παραλλαγές με τα βασικά στοιχεία το στιγμιαίο καφέ, το κρύο…

Κρέμες προσώπου από 6 έως 20 ευρώ

Ποιος είπε ότι οι κρέμες προσώπου, πρέπει να είναι ακριβές για να είναι καλές; Είναι ένας μύθος που έχει προ πολλού καταριφθεί κι ας φοβόμαστε να το παραδεχθούμε…

Στα ράφια των selfservice, μπορούμε να βρούμε κρέμες προσώπου που θα περιποιηθούν το δέρμα μας, χωρίς να αδειάσουν το ήδη …ταλαιπωρημένο πορτοφόλι μας. Κρέμες που η τιμή τους ξεκινά από 6 ευρώ και δεν ξεπερνά τα 20 στην ακριβότερη εκδοχή τους.

Η μόδα στη δεκαετία του 1930

Όπως όλοι γνωρίζουμε η μόδα δεν εκφράζει μόνο την ανάγκη ανανέωσης της εξωτερικής εμφάνισης ανά εποχή. Επηρεάζεται άμεσα και από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν. Έτσι, η οικονομική κρίση του 1929 είναι φυσικό να επηρεάσει και τη μόδα.

Η πρώτη Ελληνίδα φοιτήτρια.

Στις μέρες μας, είναι αυτονόητο και πολύ συνηθισμένο, οι κοπέλες να σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα στατιστικές μελέτες αναφέρουν πως (σε ορισμένες τουλάχιστον σχολές), είναι περισσότερες από τα αγόρια.

Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Οι γυναίκες σ' όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, ήταν ανθρώπινα όντα υποδεέστερα των ανδρών. Δεν είχαν ούτε πρόσβαση, αλλά ούτε και δικαίωμα στη μόρφωση, με μόνη αιτία, το φύλο τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...