Σελίδες

Ετικέτες

Αρχική σελίδα

18/3/14

Ντιπ κόκκινης πιπεριάς

Ένα γευστικότα το ντιπ, που θα το απολαύσουν όλοι, κάνοντας ένα σπουδαίο δώρο υγείας, στον οργανισμό!...

Πώς θα το φτιάξετε:
Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μας ή και στα κάρβουνα αν θέλουμε, πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης και τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρώντας και τα σποράκια τους.

Στη συνέχεια, τις πολτοποιούμε και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Πολτοποιούμε και φρέσκες τομάτες που τις προσθέτουμε στις πιπεριές.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη, αλάτι, ξύδι και λίγο καυτερό πιπέρι.
Αν θέλουμε να γίνει περισσότερο πικάντικο το ντιπ μας, θα χρειαστούμε και δυο - τρεις σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες επίσης.
Βράζουμε καλά τα υλικά μας και η σάλτσα (ντιπ) είναι έτοιμη!...
Για να τη φυλάξουμε, θα τη βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αφού κρυώσουν, θα τα βάλουμε στο ψυγείο.

Σημειώσεις: 

α. Μια άλλη παραλλαγή αυτού του ντιπ, (λιγότερο ...νηστίσιμη) είναι η αντικατάσταση της τομάτας με τριμμένο άσπρο τυρί, φέτα ή ανθότυρο, αλλά και με γιαούρτι αν προτιμάτε.
Στην περίπτωση αυτή, δεν χρειάζεται να βράσετε τα υλικά, αρκεί να τα πολτοποιήσετε όλα μαζί και να τα βάλετε στο βάζο.

β. Ένας εύκολος τρόπος για να αποστειρώσουμε βάζα είναι να τα βάλουμε στο φούρνο, πάνω σε μια πετσέτα της κουζίνας γυρισμένα ανάποδα, καθώς και τα καπάκια τους, που θα είναι κι αυτά γυρισμένα με την εσωτερική τους επιφάνεια να ακουμπά στην πετσέτα. Ο φούρνος πρέπει να έχει θερμοκρασία 100 βαθμών Κελσίου και θα τα αφήσουμε για 10 λεπτά.

Blogger Widget