Ξυπνήστε ομορφότερες, κάθε πρωί!


΄
Έχετε θαμπό δέρμα, σπυράκια ή πρήξιμο; Έχουμε τις λύσεις για να ξυπνάτε ομορφότερες το πρωί!

Καλός ύπνος
Η ωραία κοιμωμένη, δεν είναι απλά ένα παραμύθι για παιδιά. Το δέρμα χρησιμοποιεί τις ώρες του ύπνου για να αποκαταστήσεις τις βλάβες της ημέρας. Για το λόγο αυτό δώστε στο δέρμα σας και στον οργανισμό σας, επαρκείς ώρες ύπνου. Με την έλλειψη (ύπνου) συχνά ο οργανισμός μας βρίσκεται σε μια κατάσταση στρες που μπορεί να προκαλέσει σπυράκια, ακόμα και σε ενήλικες όπως παρατηρήθηκε σε φοιτητές που σε περιόδους λίγου ύπνου και αυξημένου στρες εμφάνισαν ακμή.
Λαμπερά μάτια
Αν θέλετε να λάμπουν τα μάτια σας, μην αφήσετε τους μαύρους κύκλους να αλλοιώσουν τη λάμψη τους. Χρησιμοποιείστε κρέμα ματιών κάθε βράδυ και το πρωί αν οι κύκλοι επιμένουν δεχθείτε τη βοήθεια του κονσίλερ που θα είναι απαραιτήτως ένα με δύο τόνους ανοιχτότερο από το χρώμα του δέρματος, για να επαναφέρετε τη χαμένη λάμψη.
Ο τόνος του δέρματος
Εντάξει, ξέρετε πως το ξενύχτι βλάπτει το δέρμα, αλλά υπάρχει κι αυτό στη ζωή μας. Την επόμενη μέρα ξυπνάτε με δέρμα ανομοιόμορφο και χλωμό. Χρησιμοποιείστε βάση σε συνδυασμό με μια ημιδιάφανη πούδρα, για να αποκτήσετε ομοιόμορφο χρώμα και φροντίστε να αναπληρώσετε το χαμένο ύπνο, το συντομότερο δυνατό, αφού ο ύπνος ενθαρρύνει τη ροή του αίματος στο δέρμα.
Όσο κι αν δεν σας πειράζει να κοιμάστε λίγο και να "τρέχετε" πολύ, μη θεωρήσετε τον ύπνο χαμένο χρόνο, αφού κι αν ακόμα δεν το δείχνει το δέρμα σας, θα το προσέξουν οι άλλοι... Στη Σουηδία για παράδειγμα, έδειξαν σε ανθρώπους φωτογραφίες προσώπων που είχαν έλλειψη ύπνου και άλλων που κοιμήθηκαν 8 ώρες. Η σύγκριση δικαίωσε την "Ωραία Κοιμωμένη" καταφανώς, αφού όσοι είχαν κοιμηθεί ένα 8ωρο έδειχναν πιο υγιείς και φρέσκοι.
Πρησμένα μάτια
Ξυπνάτε έχοντας πρησμένα μάτια; Αυτό συμβαίνει γιατί συλλέγεται υγρό γύρω τους, όταν το κεφάλι βρίσκεται σε επίπεδη θέση στο κρεβάτι. Η λύση είναι να χρησιμοποιείστε μαξιλάρι μεγάλο ή δύο πιο χαμηλά, έτσι ώστε το κεφάλι να βρίσκεται ψηλότερα από την καρδιά. Αν παρ' όλα αυτά το πρήξιμο συνεχίζεται χρησιμοποιείστε κομπρέσες με κρύο νερό για ένα με δύο λεπτά, το πρωί.
Λιγότερο αλάτι
Είστε νυχτερινός τύπος, που χρειάζεται ένα σνακ το βράδυ; Μην αναζητήσετε κάτι αρμυρό. Ένα φρούτο είναι προτιμότερο και ασφαλέστερο, αφού θα σας εξασφαλίσει πρόσωπο χωρίς πρηξίματα το πρωί. Το αλάτι βλέπετε κάνει κατακράτηση υγρών δημιουργώντας οιδήματα, που φαίνονται στον καθρέφτη!
Νερό
Σας αρέσει να πίνετε ένα ποτήρι κρασί το βράδυ; Είναι σίγουρα χαλαρωτικό και κάνει καλό στην υγεία, όμως την επόμενη μέρα, το δέρμα γίνεται πιο ξηρό. Πιείτε νερό!!! Καλό το κρασάκι δε λέμε, αλλά πριν κοιμηθείτε το νερό, θα βοηθήσει στην αποφυγή ξηρότητας στο δέρμα. Αν παρ' όλα αυτά η ξηρότητα επιμένει, χρησιμοποιείστε τονωτικό με θειικό ψευδάργυρο, που μικραίνει τους πόρους.
Η ρουτίνα του δέρματος
Μην το παραμελείτε ποτέ. Δεν πρέπει να πηγαίνετε για ύπνο με δέρμα που δεν έχει καθαριστεί, ακόμα κι αν δεν έχετε φορέσει μακιγιάζ στη διάρκεια της μέρας. Αυτή η ρουτίνα, θα βοηθήσει το δέρμα σας να αναπνέει και να ξεκουράζεται όση ώρα κοιμάστε. Μια κρέμα για τα μάτια και τις εύθραυστες περιοχές, θα δώσει την τροφή που χρειάζεται στη διάρκεια της νύχτας.
Το ζεστό μπάνιο
Ένα μπάνιο ζεστό πριν τον ύπνο, θα βοηθήσει όχι μόνο να χαλαρώσετε, αλλά θα δώσει καλύτερη ποιότητα ύπνου, αλλά και καθαρό δέρμα που το πρωί θα είναι φρέσκο.
Μείωση ρυτίδων
Χρυσός κανόνας στη μείωση των ρυτίδων είναι τα ρετινοειδή προϊόντα με βιταμίνη Α, τα οποία δρουν καλύτερα τη νύχτα, αφού η χρήση τους τη μέρα μπορεί να μειώσει τις αντοχές του δέρματος στον ήλιο, προκαλώντας κοκκινίλες και σημάδια.
Θέση ύπνου
Κοιμάστε μπρούμυτα και το πρωί έχετε σημάδια και ρυτίδες από το μαξιλάρι; Αλλάξτε το, γιατί μπορεί όσο είστε νέες να φεύγουν γρήγορα, περνώντας όμως τα χρόνια η δυνατότητα αυτή μειώνετε και κάποιες ρυτίδες, γίνονται μόνιμες. Κοιμηθείτε καλύτερα ανάσκελα κι αν δεν μπορείτε, χρησιμοποιείστε σατέν μαξιλαροθήκη, για να μειώσετε το κακό...




πηγή: iatronet.gr
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram