Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

«Είσαι κι εσύ μάνα και ξέρεις»…


Κάθε χρόνο αυτή η μέρα ήταν ξεχωριστή για μένα, όπως φαντάζομαι για όλους σας. Από τότε που ήμουν παιδί και φτιάχναμε κάρτες με την καθοδήγηση της δασκάλας μας, για τις προσφέρουμε στη μαμά, μέχρι τώρα, που είμαι και η ίδια μαμά.
Κάθε χρόνο, βλέπω το πρόσωπό της να φωτίζεται όταν της λέω, πόσο την αγαπάω και πόσο περήφανη νιώθω για τον τρόπο, που με μεγάλωσε. 
Όμως αυτή η λάμψη στα μάτια της από τότε που την έκανα γιαγιά, σα να είναι πιο δυνατή, σα να λέει κάτι...


Δεν τη ρώτησα ποτέ, γιατί καταλαβαίνω, πως τώρα είμαστε πιο κοντά από πριν. Τώρα είμαστε και οι δυο μαμάδες, τώρα καταλαβαινόμαστε αλλιώς. Ένας μυστικός κώδικας θαρρείς και ενώνει τις γυναίκες όταν γίνονται μαμάδες και μπορούν να καταλάβουν καλύτερα η μια την άλλη.

«Είσαι κι εσύ μάνα και ξέρεις» δεν είναι η φράση, που χρησιμοποιείται σαν σύνθημα ταύτισης συναισθημάτων και σκέψεων; Σαν δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ μανάδων;

Έτσι μου έρχονται στο μυαλό, τα ξενύχτια της όταν αρρώσταινα και με φρόντιζε αγόγγυστα, όταν αργούσα να γυρίσω σπίτι κι έβλεπα επιστρέφοντας την αγωνία στα μάτια της, χωρίς να μπορώ ούτε να την καταλάβω, ούτε και να τη δικαιολογήσω, όταν μου κρατούσε το χέρι πηγαίνοντας να γεννήσω το δικό μου παιδί και δίνοντας κουράγιο στον άντρα μου, όταν… Μα δεν θυμάμαι και ποτέ να ήταν μακριά μου! 
Πάντα παρούσα σε ό,τι χρειαζόμουν κι ας ήμασταν τρία παιδιά. Παρούσα και στους τρεις! Πώς τα κατάφερνε, πάντα αναρωτιόμουν!...

Μέχρι, που έγινα κι εγώ μάνα και κατάλαβα! Και κάθε μέρα που περνά την καταλαβαίνω και πιο πολύ!

Αν πρέπει λοιπόν, να πω κάτι για τη σημερινή μέρα, θα είναι αυτό: ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Πέρα από αγάπη και ευγνωμοσύνη, στη μάνα αξίζει κατανόηση, για τον αγώνα, που δίνει να σταθεί στα παιδιά της, να τα μεγαλώσει να τα καθοδηγήσει, να τα αναστήσει.

Και μια προτροπή. Ας σταθούμε δίπλα και ας βοηθήσουμε, με όποιο τρόπο μπορούμε, τις μάνες που έχασαν παιδιά και τα παιδιά, που έχασαν αυτό το θείο δώρο που λέγεται Μάνα. Αυτός είναι ο καλύτερος φόρος τιμής για όλες τις μανούλες του κόσμου.

Σας το λέω γιατί, είμαι κι εγώ μάνα και ξέρω!...Τα αγαπημένα του μήνα

Μιχαήλ Λαβρόσφσκι-ο ζωντανός θρύλος του χορού που ήρθε στη χώρα μας

Μια μεγάλη επετειακή παράσταση πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης και στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα αφιερωμένες από τα μπαλέτα Μπολσόι στα 75 χρόνια του ζωντανού θρύλου Μιχαήλ Λαμπρόφσκι ο οποίος μάλιστα συμπρωταγωνίστηκε με τον κορυφαίο χορευτή του κόσμου Ιβάν Βασίλιεφ. Η συνέντευξη που έδωσε στην Ελένη - Βασιλική Μπαμπαλιούτα για τα "Επίκαιρα" έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πριν σας παραθέσουμε τη συνέντευξη, αξίζει να σημειώσουμε πως παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη, κομμάτι από την όπερα μπαλέτο "Αμόκ", που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2018, σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Λαβρόφσκι. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη παραγωγή των Μπολσόι στην οποία θα λάμψουν με τον Ιβάν Βασίλιεφ, τον Μιχαή Λαβρόφσκι, τη Νίνα Βινογκράντοβα και όλα τα άλλα υπέρλαμπρα αστέρια του χορευτικού σύμπαντος.


Είναι εκπληκτικό που σας έχουμε στην Ελλάδα και γιορτάζετε την απίστευτη σταδιοδρομία σας στο κλασσ…

Ο Οκτώβρης που αγαπώ...

Όταν αποφάσισα να φύγω από την Αθήνα για την εξοχή, ο κυριότερος λόγος ήταν η φύση. Μεγαλωμένη σε διάφορες επαρχιακές πόλεις, που τότε δε γνώριζαν καν τη λέξη «πολυκατοικία», ήξερα τις αυλές με τα οπωροφόρα και τα σπίτια με τα γεράνια στα παράθυρα. Έβλεπα τις εποχές να αλλάζουν και τα δέντρα να φορούν τα χρώματα και τα αρώματα του κάθε μήνα, πριν έρθει η στιγμή να αλλάξει η διακόσμηση στο σπίτι από καλοκαιρινή σε φθινοπωρινή όπως κάνουμε τώρα στις μεγαλουπόλεις…
Το χώμα μύριζε βροχή πολύ πριν οι στάλες της βρέξουν το μέτωπό μας παίζοντας κρυφτό στις αλάνες  και τα φύλλα που έπεφταν από τα δέντρα ήταν το φθινοπωρινό χαλί της αυλής μας και έκαναν τα πατήματά μας πάνω του, ηχηρά και αφράτα… Αυτά ξαναζώ στην εξοχή, νιώθοντας τυχερή και αρνούμενη να αποχωριστώ τις παιδικές αναμνήσεις… βλέπετε είμαι από κείνους που δεν μπορούν να ζουν σε ένα τόπο με μόνο μία ή έστω δύο εποχές… μ’ αρέσουν όλες, μ' αρέσει η εναλλαγή, ο ήλιος, η ζέστη, η βροχή, το κρύο και οι μυρωδιές που τα συνοδεύουν.
Γι’ α…

Κρέμες προσώπου από 6 έως 20 ευρώ

Ποιος είπε ότι οι κρέμες προσώπου, πρέπει να είναι ακριβές για να είναι καλές; Είναι ένας μύθος που έχει προ πολλού καταριφθεί κι ας φοβόμαστε να το παραδεχθούμε…

Στα ράφια των selfservice, μπορούμε να βρούμε κρέμες προσώπου που θα περιποιηθούν το δέρμα μας, χωρίς να αδειάσουν το ήδη …ταλαιπωρημένο πορτοφόλι μας. Κρέμες που η τιμή τους ξεκινά από 6 ευρώ και δεν ξεπερνά τα 20 στην ακριβότερη εκδοχή τους.

Η μόδα στη δεκαετία του 1930

Όπως όλοι γνωρίζουμε η μόδα δεν εκφράζει μόνο την ανάγκη ανανέωσης της εξωτερικής εμφάνισης ανά εποχή. Επηρεάζεται άμεσα και από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν. Έτσι, η οικονομική κρίση του 1929 είναι φυσικό να επηρεάσει και τη μόδα.

Ισχυρός συναισθηματικά, άνθρωπος

Πόσο εύκολα θα μπορούσε να περιγράψει κανείς ένα άνθρωπο, που είναι συναισθηματικά ισχυρός; Είναι διαφορετικός από τους άλλους στην όψη, στην περπατησιά, στην ομιλία;... Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τόσο εύκολα. Σίγουρα όμως δεν κυκλοφορεί με ταμπελίτσα στο μέτωπο, ούτε έχει πράσινο δέρμα...Δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς κάνει, μπορούμε όμως να σας πούμε τι δεν κάνει!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...