Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

«Είσαι κι εσύ μάνα και ξέρεις»…


Κάθε χρόνο αυτή η μέρα ήταν ξεχωριστή για μένα, όπως φαντάζομαι για όλους σας. Από τότε που ήμουν παιδί και φτιάχναμε κάρτες με την καθοδήγηση της δασκάλας μας, για τις προσφέρουμε στη μαμά, μέχρι τώρα, που είμαι και η ίδια μαμά.
Κάθε χρόνο, βλέπω το πρόσωπό της να φωτίζεται όταν της λέω, πόσο την αγαπάω και πόσο περήφανη νιώθω για τον τρόπο, που με μεγάλωσε. 
Όμως αυτή η λάμψη στα μάτια της από τότε που την έκανα γιαγιά, σα να είναι πιο δυνατή, σα να λέει κάτι...


Δεν τη ρώτησα ποτέ, γιατί καταλαβαίνω, πως τώρα είμαστε πιο κοντά από πριν. Τώρα είμαστε και οι δυο μαμάδες, τώρα καταλαβαινόμαστε αλλιώς. Ένας μυστικός κώδικας θαρρείς και ενώνει τις γυναίκες όταν γίνονται μαμάδες και μπορούν να καταλάβουν καλύτερα η μια την άλλη.

«Είσαι κι εσύ μάνα και ξέρεις» δεν είναι η φράση, που χρησιμοποιείται σαν σύνθημα ταύτισης συναισθημάτων και σκέψεων; Σαν δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ μανάδων;

Έτσι μου έρχονται στο μυαλό, τα ξενύχτια της όταν αρρώσταινα και με φρόντιζε αγόγγυστα, όταν αργούσα να γυρίσω σπίτι κι έβλεπα επιστρέφοντας την αγωνία στα μάτια της, χωρίς να μπορώ ούτε να την καταλάβω, ούτε και να τη δικαιολογήσω, όταν μου κρατούσε το χέρι πηγαίνοντας να γεννήσω το δικό μου παιδί και δίνοντας κουράγιο στον άντρα μου, όταν… Μα δεν θυμάμαι και ποτέ να ήταν μακριά μου! 
Πάντα παρούσα σε ό,τι χρειαζόμουν κι ας ήμασταν τρία παιδιά. Παρούσα και στους τρεις! Πώς τα κατάφερνε, πάντα αναρωτιόμουν!...

Μέχρι, που έγινα κι εγώ μάνα και κατάλαβα! Και κάθε μέρα που περνά την καταλαβαίνω και πιο πολύ!

Αν πρέπει λοιπόν, να πω κάτι για τη σημερινή μέρα, θα είναι αυτό: ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Πέρα από αγάπη και ευγνωμοσύνη, στη μάνα αξίζει κατανόηση, για τον αγώνα, που δίνει να σταθεί στα παιδιά της, να τα μεγαλώσει να τα καθοδηγήσει, να τα αναστήσει.

Και μια προτροπή. Ας σταθούμε δίπλα και ας βοηθήσουμε, με όποιο τρόπο μπορούμε, τις μάνες που έχασαν παιδιά και τα παιδιά, που έχασαν αυτό το θείο δώρο που λέγεται Μάνα. Αυτός είναι ο καλύτερος φόρος τιμής για όλες τις μανούλες του κόσμου.

Σας το λέω γιατί, είμαι κι εγώ μάνα και ξέρω!...



Τα αγαπημένα του μήνα

Σε είπαν μάνα…

Ο πόνος και η χαρά ενώθηκαν για να σε φτιάξουν κι έδωσες στην αγάπη νόημα  Γη που ανθεί κάθε ανοιξιάτικο πρωί Πεταλούδα που αλαφροπετάς στον ήλιο μουρμουρίζοντας τραγούδι ομορφιάς
Με την ανάσα σου ανάσα δίνεις Με το χάδι σου φαρμάκια παίρνεις Πόσα λάθη ξόρκισαν τα δάκρυά σου Πόσο πόνο μαλάκωσε η αγκαλιά σου
Μ’ όλου του κόσμου τα στοιχειά παλεύεις χωρίς κανένα δισταγμό Απάνεμο λιμάνι εσύ, για κάθε θαλασσοδαρμένο σκαρί Κυματοθραύστης αγέρωχος Φάρος άσβηστος
Σε είπαν αρχή και χαμογέλασες Σε είπαν ζωή και κοκκίνισες Σε είπανμάνακαι δάκρυσες

Τα 5 λάθη που γερνούν τα χέρια μας

Τα χέρια μαρτυρούν την ηλικία, έλεγαν οι γυναίκες στο παρελθόν και είχαν δίκιο! Εκείνες φορούσαν γάντια για να τα προστατεύουν όλες τις εποχές. Στις μέρες μας κάτι τέτοιο μοιάζει αδιανόητο. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν μπορούμε να αποφύγουμε πέντε βασικά λάθη, σε ό,τι αφορά την περιποίησή τους.
Αν λοιπόν δεν θέλετε να γεράσουν τα χεράκια σας πριν από σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Αντιγηραντική προστασία
Όταν μιλάμε για αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος, το μυαλό πάει συνήθως στα μάτια, στο πρόσωπο, το λαιμό. Όμως τα χέρια μας είναι το ίδιο εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες όπως και το πρόσωπό μας και χρειάζονται προστασία.

Μαζί με τα μάτια και το λαιμό, είναι τα πρώτα που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης. Εμφανίζουν κηλίδες, ρυτίδες και χάνοντας το κολλαγόνο το δέρμα των χεριών αρχίζει να φαίνεται λεπτό και ευαίσθητο.

Για το λόγο αυτό, την επόμενη φορά που θα απλώσετε την κρέμα προσώπου σας, κρατήστε μια μικρή ποσότητα και απλώστε τη στα χέρια σας.

Προστασία από τον ήλιο
Η ηλια…

Όταν οι bloggers μαζεύονται...

Μπορεί για πολλούς το blogging να είναι για κείνους που δεν έχουν τι να κάνουν, για μας όμως που ασχολούμαστε με αυτό βάζοντας την ψυχή μας και εκθέτοντας σκέψεις, απόψεις, κατασκευές και ενδιαφέροντα, μπορεί να γίνει πολύ σημαντικό μέσα από τις δράσεις του.

Η μόδα στη δεκαετία του 1930

Όπως όλοι γνωρίζουμε η μόδα δεν εκφράζει μόνο την ανάγκη ανανέωσης της εξωτερικής εμφάνισης ανά εποχή. Επηρεάζεται άμεσα και από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν. Έτσι, η οικονομική κρίση του 1929 είναι φυσικό να επηρεάσει και τη μόδα.

Η Αττική σε κίνδυνο!

Έχοντας δεδομένα κάποια πράγματα στη ζωή μας, δεν συνειδητοποιούμε τον κίνδυνο που εγκυμονούν για την υγεία και το περιβάλλον. Άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους περιβάλλον και υγεία, είναι αυτά, που πρέπει να προστατεύονται με κάθε μέσο για να μπορούν να απολαμβάνουν ποιότητα ζωής, όλοι οι άνθρωποι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...