Πήραμε και δίνουμε βραβείο!


Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο όμορφα νιώσαμε για το blogoβραβείο Liebster award, που ήρθε από την καλή μας διαδικτυακή (αλλά πάντα) φίλη Αναστασία του anastasiasbeautysecrets.blogspot.in. Μπορεί να είναι εικονικό, διαδικτυακό, αλλά για μας είναι είναι ένας τρόπος, μια ευκαιρία να γνωρίσουμε και να γνωριστούμε με περισσότερους blogger και να μας γνωρίσουν κι εκείνοι. Φανταστείτε λοιπόν, πώς νιώσαμε όταν πληροφορηθήκαμε πως μια ακόμα φίλη η Νατάσα του le-voyage-du-gateaux.blogspot.in μας έδωσε κι εκείνη!

Γλυκιές μας φίλες Αναστασία και Νατάσα, σας ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό!

Μέσα στους κανόνες του βραβείου είναι να απαντήσει ο/η blogger σε μερικές ερωτήσεις για να βοηθήσει τους νέους φίλους και φίλες του να γνωριστούν καλύτερα.

Εδώ είναι οι δικές μας απαντήσεις:

1) Γιατί ξεκινήσατε το blog;

Το κυριότερο, που μας έκανε να δημιουργήσουμε αυτό το blog, ήταν η ανάγκη να συνεχίσουμε την καταπληκτική εμπειρία της αρχισυνταξίας και της αρθρογραφίας, που βιώναμε σε έντυπο περιοδικό, που δυστυχώς έπαψε να υπάρχει. Μας έλειπε όλος αυτός ο πυρετός έρευνας - δημιουργίας, τα ατελείωτα τηλεφωνήματα ακόμα και τα ξενύχτια πάνω από τον υπολογιστή για να βγει το κάθε τεύχος. Ο ελεύθερος χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας έπρεπε να γεμίσει το ίδιο δημιουργικά κι έτσι γεννήθηκε αυτό που διαβάζετε...

2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει;

Μας ενθουσιάζουν οι άνθρωποι που δημιουργούν, που χαμογελούν, που νοιάζονται και αυτοί που αγαπούν τη γνώση.

3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο;

Τα σχόλια και η επικοινωνία είναι πολύ σημαντικά για την επικοινωνία των ανθρώπων, την ανταλλαγή απόψεων και τη ανθρώπινη επαφή, που όπως πρόσφατα διαπιστώσαμε μπορεί να συμβεί και ανάμεσα στους bloggers. Αυτό πολλές φορές μπορεί να δημιουργήσει και ουσιαστικές σχέσεις αγάπης και αλληλεγγύης!

4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;

Μιλάμε για ποικίλα θέματα όπως ομορφιά, έθιμα, τα χρόνια που πέρασαν, συνταγές, κατασκευές, παιδιά, υγεία, ψυχαγωγία, λέμε τη γνώμη μας μέσα από τα άρθρα μας, για κάθε τι που πέφτει στην αντίληψή μας και γενικά ό,τι συμβαίνει γύρω μας.

5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά;

Έχουμε δημιουργήσει φιλικές σχέσεις με bloggers, κυρίως η μία από τις δυο μας. Βλέπετε μοιραζόμαστε τις δουλειές του blog ανάλογα με τις ώρες, που μπορεί η κάθε μία και δυστυχώς μόνο η μία από τις δύο, μπαίνει ανθρώπινες ώρες πρωινές ή μεσημεριανές...

Δεν έχουμε γνωριστεί ωστόσο από κοντά με άλλες blogger, αλλά δεν πειράζει, αφού σχεδόν καθημερινά είμαστε μαζί, μέσα από την αγαπημένη μας ασχολία και μοιραζόμαστε τόσα πολλά. Αν δεν ήταν το διαδίκτυο και το blog δεν θα γνωρίζαμε τόσους ενδιαφέροντες, όμορφους ανθρώπους!

6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο;

Νομίζουμε πως ένα blog δεν αλλάζει μόνο όταν το θελήσουν οι κάτοχοί του, αλλάζει και από τους αναγνώστες του. Αυτό που ονειρευόμαστε είναι να αποκτήσει περισσότερους αναγνώστες και φίλους και να μάθουμε πως τους έγινε απαραίτητο...

7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα;

Επειδή είμαστε δύο, θα απαντήσουμε ξεχωριστά.

Μαρίνα: Αυτό που αγαπώ να κάνω, είναι να γράφω. Μ' αρέσει να επικοινωνώ με τους ανθρώπους και να τους κάνω να χαμογελούν, να προβληματίζονται ή και να συγκινούνται.

Όλγα: Αυτό που κάνω καλύτερα, είναι το στήσιμο του blog, η έρευνα θεμάτων, γιατί μέσα απ' αυτή μαθαίνω κι εγώ πολλά και η αρχισυνταξία, όπως θα λέγαμε αν μιλούσαμε για έντυπο. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στη Μαρίνα...

8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;

Ατελείωτες ώρες, ειδικά στην αρχή. Αλλά και τώρα που μάθαμε να χειριζόμαστε την τεχνολογία καλύτερα, πάλι αφιερώνουμε πολύ χρόνο. Δεν καθίσαμε όμως ποτέ να τον μετρήσουμε, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βγει μια ανάρτηση όσο πιο σωστά γίνεται.

9) Πώς γεννιούνται τα post σας;

Εξαρτάται από το είδος. Αν μιλήσουμε για τα άρθρα, αυτά γεννιούνται από τα βιώματα ή τα ερεθίσματα που παίρνουμε από τους γύρω μας. Αν μιλήσουμε για τις κατασκευές, τότε αυτές είναι, είτε ιδέες που ψάχνουμε να βρούμε για να τις παρουσιάσουμε και να τις υιοθετήσουμε, είτε από δικές μας ιδέες, που βασίστηκαν σε προσωπικές μας ανάγκες. Τα υπόλοιπα post που αφορούν άλλες ετικέτες μας, γεννιούνται μέσα από το ενδιαφέρον μας για μάθηση και ενημέρωση.

10) Ευχές για τον αναγνώστη.

Δύσκολο να αποφύγει κανείς την κοινοτοπία όταν πρόκειται να ευχηθεί. Ευχόμαστε λοιπόν υγεία, ευτυχία, καθαρή σκέψη και ανθρώπινη ματιά!

Εκτός από το ερωτηματολόγιο, στο πλαίσιο του βραβείου θα πρέπει να προτείνουμε κι εμείς με τη σειρά μας blog για το βραβείο.

Πολλά είναι τα blog που θα θέλαμε να προτείνουμε. Πολύ περισσότερα για την ακρίβεια, από τα 10 που μας επιτρέπεται. Για το λόγο αυτό θα προτείνουμε blog που έχουν μικρό αριθμό φίλων χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτά που αφήνουμε απ' έξω, δεν αξίζουν την προσοχή μας ή το βραβείο. Μακάρι να μας δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να προτείνουμε κι άλλα.

Δίνουμε το βραβείο στα παρακάτω blog:

1. Ζωγραφοτεχνήματα από τη Θάλεια και τη Γεωργία

2. Το blog της Ειρήνης Νικολάου

3. Craft Cook Love

4. Lol mom's world

5. Adromeda my galaxy

6. Mama Relax

7. Our Athens

8. Xpressionistas

9. Mama's 'n' papa's

10. Αγαπημένο μου ημερολόγιο


Μαρίνα - Όλγα
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram