Νηστίσιμα αλμυρά μπισκότα με ντομάτα και ρίγανη



Η νηστεία θέλει και τις μικρές λιχουδιές, που κόβουν την πείνα. Τι καλύτερο από αλμυρά μπισκότα με ντομάτα και ρίγανη;
Είναι ένα σνακ, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, γίνεται εύκολα και γρήγορα και καταναλώνεται ακόμα πιο γρήγορα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη ή το multi ή έτοιμη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
1 περίπου ποτήρι νερό
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ή και περισσότερη αν σας αρέσει

Πώς θα τα φτιάξετε:
Βάλτε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, το αλάτι, τη ρίγανη και το ξύδι, αφήνοντας τελευταίο το νερό. Θα το προσθέσετε σε δύο δόσεις για να δείτε αν θα χρειαστεί όλο το ποτήρι ή θα βάλετε λίγο λιγότερο.
Πλάστε μια όμορφη μαλακή ζύμη, που θα την αφήσετε να "ξεκουραστεί" σκεπασμένη με μεμβράνη, στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Στη συνέχεια, θα ανοίξετε τη ζύμη με πλάστη όπως κάνουμε για τις πίτες. Όσο πιο λεπτή γίνει, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα μπισκότα σας.
Με τη βοήθεια κουπάτ θα κάνετε το σχέδιο της αρεσκείας σας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε μια μαργαρίτα και μια καρδούλα...
Τοποθετείτε τα μπισκότα σε χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200 οC για 15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.

Αν τα δοκιμάσετε, θα τα λατρέψετε!...
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram