Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

Συζητώντας με food - bloggers #3.

favim.com

Ταξίδια στη ζωή μας, κάνουμε πολλά. Υπάρχει όμως ένα κορίτσι, που ταξιδεύει στον κόσμο των γλυκών μέσα από το blog της.
Ακούει στο όνομα Νατάσα και είναι η κάτοχος του Le voyage du gateaux, που μας ταξιδεύει σε γλυκές γεύσεις.
Σας παρουσιάζουμε την κουβέντα που είχαμε μαζί της, λίγο πριν φέρει στον κόσμο τη δεύτερη κορούλα της.



Αν κάποιος που δεν σε γνωρίζει μπει στο blog σου, η φράση που θα του έρθει στο μυαλό (ορμώμενος και από τον τίτλο) είναι, γλυκιά ιστορία. Πόσο γλυκιά είναι η δική σου ιστορία;... Μίλησέ μας για σένα.
Μεγάλωσα σε μια επαρχιακή πόλη της Γερμανίας.  Είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάζομαι στο δημόσιο τομέα.  Τη ζωή μου γλυκαίνουν η 1,5 ετών Μαργαρίτα (κοινώς πιτσιφρίκι μου) , ο σύζυγός μου Μάριος (υπέροχος άνθρωπος αλλά αυστηρός κριτής στην κουζίνα) και το εμβρυάκι που περιμένουμε σε λίγες εβδομάδες (εύχομαι και αυτή γλυκατζού). Λατρεύω τα ταξίδια, τη ζαχαροπλαστική και τον μοντέρνο χορό ενώ απεχθάνομαι το ψέμα, την πονηριά και τη μιζέρια.
Είσαι σχετικά νέα foodbloger και δοσμένη στα γλυκά. Γιατί;
Η ζαχαροπλαστική είναι αυτή που με ξεκουράζει, με χαλαρώνει και με κάνει να νιώθω δημιουργική. Η μαγειρική  ανήκει στις καθημερινές μου υποχρεώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι απόλυτα προσεγμένη. Ως φανατική γλυκατζού μπορώ να στερηθώ μέρος φαγητού για να φάω έστω λίγο γλυκάκι. Αν όπως λένε είμαστε ό,τι τρώμε, τότε πρέπει να είμαι όλο γλύκα!
Οι άνθρωποι συνδέουν το γλυκό με ιδιαίτερες στιγμές τους, όπως η τούρτα των γενεθλίων, του γάμου κ.α. Πόσο σημαντικό είναι για σένα το γλυκό; Θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς αυτό;
Εξίσου σημαντικό με όλες αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές! Ένα γλυκό μπορεί να συμπληρώσει ένα γεύμα και να το μετατρέψει σε εορταστικό, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει λόγος! Τις περισσότερες φορές ψάχνω ακόμα και λεπτομέρειες για να τις μετατρέψω σε ιδιαίτερη στιγμή και να απολαύσουμε ένα ωραίο γλυκό. Μια επίσκεψη, μια επέτειος, μια συνάντηση, ένα κάλεσμα, μια επιτυχία γίνονται αιτίες εορτασμού με την συνοδεία ενός γλυκού. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς γλυκό! Ιδιαίτερα στα παγωτά έχω μεγάλη αγάπη!
Παιδιά και γλυκά, είναι έννοιες σχεδόν ταυτόσημες. Τα παιδιά τα λατρεύουν, όμως οι παιδίατροι συστήνουν να τα αποφεύγουν… Υπάρχουν γλυκά, υγιεινά;
Είναι αναπόφευκτη η κατανάλωση γλυκών από τα παιδιά. Όσο όμως οι μαμάδες έχουμε  τον έλεγχο της διατροφής τους και είναι μικρά καλό είναι να υπάρξει πλήρης αποχή όπως συμβουλεύουν και οι παιδίατροι. Αργότερα μικρή ποσότητα γλυκού δε βλάπτει. Πιστεύω ότι η κατανάλωση γλυκών με μέτρο χωράει σε μια ισορροπημένη διατροφή.  Προσωπικά θεωρώ υγιεινά τα γλυκά που είναι φτιαγμένα, χωρίς πολλά λιπαρά και μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, κάτι το οποίο είναι εφικτό.
Τα τελευταία χρόνια, κυκλοφορούν πολλά υποκατάστατα ζάχαρης. Ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτά;  Τι γνώμη έχεις για τη στέβια;
Δεν χρησιμοποιώ υποκατάστατα γιατί είναι αποτέλεσμα χημικής επεξεργασίας. Σε πρόσφατες συνταγές μου χρησιμοποίησα στέβια αλλά και πάλι με φειδώ γιατί είναι καινούρια στην αγορά και δεν έχω πλήρη γνώση για το προϊόν. Αντικαθιστώ τη ζάχαρη πολλές φορές με μέλι ή πετιμέζι που είναι πιο ασφαλής επιλογή.
Λένε, πως οι περισσότεροι άνθρωποι, λατρεύουν τη σοκολάτα. Εσύ;
Ανήκω και εγώ στην πλειοψηφία! Η σοκολάτα είναι ο εθισμός μου. Δεν γίνεται σε καμιά περίπτωση να αντισταθώ στη σοκολάτα γάλακτος, υγείας, την πραλίνα φουντουκιού και το παγωτό σοκολάτας. 
Με τι θα αντικαθιστούσες το γλυκό, αν υπήρχε ανάγκη?
Και μόνο στην σκέψη με πιάνει πανικός οπότε πάμε παρακάτω αφού πάρουμε ένα κομματάκι σοκολάτας να συνέλθουμε!!
Η οικονομική κρίση, έχει επηρεάσει τους ανθρώπους, ως προς το σπιτικό γλυκό; Δοκιμάζουν να το φτιάξουν τώρα πιο συχνά από πριν; Τι εικόνα έχεις εσύ μέσα από το blog σου;
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική! Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση σε μεγάλο βαθμό. Χρειάζεται πολύ λιγότερα χρήματα για να φτιάξει κάποιος ένα γλυκό για την οικογένεια απ'ότι να το αγοράσει. Εκτός αυτού με αυτό τον τρόπο ξέρει τι τρώει!
Ποια είναι η γνώμη σου για τα παραδοσιακά γλυκά και για τα λεγόμενα γλυκά της μόδας, που κατά καιρούς «εισβάλλουν» στο τραπέζι μας;
Τα παραδοσιακά γλυκά τα έχουμε γευτεί όλοι μεγαλώνοντας από τις μαμάδες μας και μας ξυπνάνε αναμνήσεις. Τα έχουμε συνδέσει με το σπίτι μας, με τις γιορτές και την παράδοση. Τα θεωρώ διαχρονικά, δεν θα χαθούν όσο τα φτιάχνουμε και εμείς  με τη σειρά μας. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα γλυκό κουταλιού κυδώνι, σε ένα μπακλαβά, ένα γαλακτομπούρεκο, ένα μελομακάρονο;;  Θα έχουν πάντα θέση στο τραπέζι και τις καρδιές μας. Τα γλυκά της μόδας έχουν και αυτά μερίδιο στο τραπέζι μας και κάποια ομολογώ οτι έχουν γίνει λατρεία!
Το γλυκό, έχει μόδα, τελικά;
Όπως όλα έτσι και το γλυκό. Πιστεύω έχει μόδα. Μέσα από αυτή τη μόδα τα γλυκά που αρέσουν θα μείνουν, τα υπόλοιπα απλά θα χαθούν. Πολλά από τα γλυκά της μόδας είναι για τον εντυπωσιασμό και σε πολλούς ξενίζουν.
Κάθε συνταγή που ετοιμάζεις, καταφέρεις να μην την καταναλώσεις μετά, έτσι λαχταριστή που είναι;
Κάθε συνταγή θα τη δοκιμάσω! Πώς αλλιώς θα ξέρω αν είναι καλή? Σε κάποιες όμως θα δείξω αυτοσυγκράτηση και θα μείνω στη δοκιμή, σε άλλες δεν θα μπορώ να αντισταθώ και θα πέσω με τα μούτρα!
Αν το e-περιοδικό μας ήταν γλυκό, ποιο θα ήταν;
Σοκολατόπιτα! Με σιρόπι σοκολάτας και γκανάζ. Πλούσιο γλυκό, όπως τα θέματά σας. Με ενδιαφέρον σε κάθε κουταλιά όπως τα άρθρα σας. Καλοδουλεμένη, εθιστική, προσεγμένη.
Θα μας αφιερώσεις μια συνταγή σου;

Εννοείται! Πώς θα ερχόμουν με τα χέρια άδεια;; Τάρτα lila pause με μους σοκολάτας. Είναι μια εύκολη τάρτα με μπισκοτένια βάση oreo, μια κρέμα φράουλας lila pause και εύκολη μους σοκολάτας χωρίς αυγά.

Τάρτα lila pause με μους σοκολάτας


Υλικά:
Για το μπισκότο:
- 1 συσκευασία μπισκότα oreo
- 70 gr βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα lila pause:
- 100 gr γάλα
- 30 gr ζάχαρη
- 10 gr ζελατίνης
- 50 gr σοκολάτα λευκή
- 100 gr τυρί κρέμα
- 100 gr φρέσκες φράουλες πολτοποιημένες

Για τη μους:
- 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 grκρέμα γάλακτος
- 100 gr γάλα
- 150 gr άγλυκη σαντιγύ (kretore, morfat σε κουτί κλπ)
- σοκολάτα, φράουλες και ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας για γαρνίρισμα.

Εκτέλεση:
- Tρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα μας σε τσέρκι ή φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. Τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα lila pause. Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη τα βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα, τα φύλλα ζελατίνης που τα έχουμε στύψει πρώτα, το τυρί κρέμα και τον πολτό φράουλας. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το απλώνουμε στο μπισκότο. Ξανά στο ψυγείο να κρυώσει το γλυκό μας!
- Πάμε για τη μους! Σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε τη σαντιγύ μας και ενώνουμε τη σοκολάτα με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Προσθέτουμε τη μους στο γλυκό μας και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα ή ροδέλες σοκολάτας, φράουλες ή ό,τι τραβάει η όρεξη μας!
Αυτή είναι η φίλη μας η Νατάσα και είμαστε σίγουρες πως θα κάνετε πολλές βόλτες από το  Le voyage du gateaux για να ταξιδέψετε μαζί της στον κόσμο των γλυκών...
Σ' ευχαριστούμε πολύ αγαπημένη φίλη, για όσα όμορφα μοιράστηκες μαζί μας και για την υπέροχη συνταγή σου!


Σχόλια

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης...

Πασχαλινή διακόσμηση με σπάγκο

Μια εύκολη πασχαλινή κατασκευή, που θα δώσει εορταστικό αέρα στη διακόσμηση του σπιτιού, σας προτείνω σήμερα. Με απλά υλικά, χωρίς ιδιαίτερα έξοδα και κόπο, μπορείτε να τη φτιάξετε γρήγορα και να αποτελέσει και ένα ξεχωριστό χειροποίητο δώρο, αν το επιθυμείτε.
Τα υλικά που χρειάζεστε είναι: Σπάγκος σε φυσικό και λευκό χρώμαΚόλλα κρυσταλλιζέ2 μπαλόνια και ψαλίδι Για τη διακόσμηση τους:
ΧόρτοΨεύτικα αυγουλάκια σε χρώμα της επιλογής σας
Πώς θα τη φτιάξετε
Φουσκώστε το μπαλόνι και στη συνέχεια βρέξτε το σπάγκο στην αραιωμένη κόλλα. Για να την αραιώσετε προσθέστε νερό, έτσι ώστε να γίνει αρκετά ρευστή για να μουλιάσει καλά ο σπάγκος. Καλύψτε με μεμβράνη το μπαλόνι και τυλίξτε το σπάγκο γύρω του φροντίζοντας να μοιραστεί ομοιόμορφα όπως κάνουμε με ένα κουβάρι. Αφήστε το να στεγνώσει καλά. 

Σπάστε το μπαλόνι και αφαιρέστε το από το εσωτερικό της μπάλας. Κόψτε με το ψαλίδι τη μπάλα σε σχήμα ζικ - ζακ για να θυμίζει σπασμένο αυγό. Γεμίστε το κάθε κομμάτι με το άχυρο και τα ψεύτικα αυγουλάκια κα…

Όνειρα σε σακίδιο…

-Τι κάνεις ξύπνιος τέτοια ώρα;… ρώτησε ξέροντας μέσα της την απάντηση - Δεν μπορώ να κοιμηθώ, όλα γυρίζουν στο κεφάλι μου!
Συχνοί οι διάλογοι αυτοί, σχεδόν καθημερινοί επαναλαμβάνονταν λες και διάβαζαν κάποιο σενάριο. Τόσο ίδιοι, τόσο απελπιστικά ίδιοι! Εκείνη, άνεργη περισσότερο από δύο χρόνια και κείνος, με μειωμένο κάθε λίγο μισθό, έβλεπαν τη ζωή τους να χάνει κάθε προοπτική. Όλα τους τα όνειρα κλείστηκαν σ’ ένα άδειο βιβλιάριο Τραπέζης κι ας ήταν τόσο νέοι!  -Θα φτιάξω καφέ, μη σηκωθείς!... την καθησύχασε φιλώντας τη τρυφερά στο μέτωπο Δυο δόσεις καφέ έχει ακόμα, σκέφτηκε όπως έπινε την πρώτη γουλιά… δεν πάει άλλο, πρέπει να βρω μια λύση…
Παιδί ελλήνων μεταναστών γεννημένο σε μια πλούσια χώρα, ήρθε στην Ελλάδα πριν ακόμα πάει σχολείο, αφού οι γονείς του νοστάλγησαν την πατρίδα! Λίγα χρόνια αργότερα σκοτώθηκαν πιασμένοι χέρι - χέρι σ’ένα φοβερό δυστύχημα αφήνοντάς τον -παρηγοριά και ευθύνη - στον παππού και τη γιαγιά. Η πατρίδα των γονιών του έγινε πατρίδα του και το πονεμένο από το θάν…

Η εικονική πραγματικότητα ζωντανεύει την Ακρόπολη του 5ου πΧ αιώνα στον "Ελληνικό Κόσμο"

Μια νέα διαδραστική παραγωγή εικονικής πραγματικότητας, στην αίθουσα "Θόλος" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, μας υπόσχεται ένα ταξίδι στο χώρο, το χρόνο και την ιστορία, παρουσιάζοντας την Ακρόπολη του Χρυσού Αιώνα του Περικλή, έτσι όπως ήταν όταν δημιουργήθηκε.


Μια μαγική περιήγηση - ξενάγηση, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει με κάθε λεπτομέρεια όλα τα κτίρια, που βρίσκονταν στον "Ιερό Βράχο" στις πραγματικές τους διαστάσεις και έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τόσο τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο, το Ναό της Απτέρου Νίκης, τα Προπύλαια, όσο και τα αγάλματα στα φυσικά τους χρώματα και όχι μόνο.


Με τη βοήθεια του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πάνου Βαλαβάνη, ομάδες ειδικών, ζωγράφοι 3Dmodelers, προγραμματιστές και αρχαιολόγοι δημιούργησαν ένα θέαμα μοναδικό που παρουσιάζει εκτός των παραπάνω, ναούς και αγάλματα που δεν διασώζονται ως τις μέρες μας, όπως το Αρρηφόριον, το Ιερό του Διός Πολιέως, το Ιερό της Αρτέμιδος Β…

7 ημέρες... χαμόγελο

Για κάποιους ανθρώπους το χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπό τους αυθόρμητα, αβίαστα... για κάποιους άλλους, δύσκολα! Ακόμα κι όταν τους πουν "χαμογελάστε παρακαλώ", πάλι με δυσκολία θα το κάνουν, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που χαμογελούν από συνήθεια, χωρίς να το νιώθουν.

Για μένα είναι εύκολο, ίσως γιατί έχω πολύ συγκεκριμένους λόγους...

Χαμογελώ κατ' αρχήν κάθε πρωί, στην καινούργια μέρα. Στην κόρη μου, που επιμένει να με λέει "μανούλα" κι ας έγινε ενήλικη. Στον άντρα μου, που παρά τα γκρίζα του μαλλιά, στα μάτια μου είναι ακόμα ο νεαρός που ερωτεύτηκα...

Χαμογελώ ανοίγοντας το παράθυρο. Κοιτάζοντας τη φύση γύρω μου. Δεν έχει σημασία αν ο ήλιος είναι λαμπερός ή κρυμμένος πίσω από πυκνά σύννεφα. Η φύση είναι πανέμορφη σε όλες της τις εκδοχές. Άλλωστε, μου είχε λείψει τόσα πολλά χρόνια, που τώρα που τη χαίρομαι, νιώθω τυχερή!

Χαμογελώ κάθε φορά που κοιτάζω τα έξυπνα ματάκια του σκύλου μου... Το βλέμμα του είναι πάντα γεμάτο αγάπη, λατρεία σχεδόν. Κουνά την ουρά τ…

Αντιγηραντικό ρόφημα ή μάσκα προσώπου; Και τα δύο με μια συνταγή!

Όλοι γνωρίζουμε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του παντζαριού και πόσο ωφέλιμα είναι για τον οργανισμό μας. Ένα smoothie από παντζάρι είναι μια "βόμβα" βιταμινών και ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στο σώμα μας και όχι μόνο, γιατί  μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά και ως αντιγηραντική μάσκα προσώπου.

Πιο αναλυτικά, το λαχανικό αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε μαγγάνιο, χαλκό, μαγνήσιο και κάλιο και έχει ευεργετικές επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα, αφού μας προστατεύει από έμφραγμα και εγκεφαλικό. Παράλληλα αποτοξινώνει το συκώτι και έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως ένα smoothie με παντζάρι είναι ό,τι πιο υγιεινό μπορούμε να καταναλώσουμε. Παράλληλα, τα συστατικά αυτά μπορούν να τονώσουν εξαιρετικά το δέρμα. Γι' αυτό το λόγο, αν με την ίδια συνταγή, φτιάξουμε και μια μάσκα προσώπου που θα αναζωογονήσει το κουρασμένο δέρμα, σίγουρα τα οφέλη είναι διπλά! Άλλωστε οι γιαγιάδες μας έλεγαν να μην βάζου…

Η μόδα στη δεκαετία του 1930

Όπως όλοι γνωρίζουμε η μόδα δεν εκφράζει μόνο την ανάγκη ανανέωσης της εξωτερικής εμφάνισης ανά εποχή. Επηρεάζεται άμεσα και από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν. Έτσι, η οικονομική κρίση του 1929 είναι φυσικό να επηρεάσει και τη μόδα.

8 τροφές επιβραδύνουν τη γήρανση

Όλοι επιζητούν υγεία αλλά και διατήρηση της νεότητας, υιοθετώντας διάφορους τρόπους για να το πετύχουν. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε, είναι πως η λύση βρίσκεται στην κουζίνα μας. Οι διατροφικές μας συνήθειες είναι αυτές, που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο το δείκτη της ζυγαριάς αλλά και την κατάσταση της υγείας και τη νεότητα της επιδερμίδας.

Για το λόγο αυτό καλό είναι να γνωρίζουμε και να καταναλώνουμε τις τροφές, που οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως βοηθούν, όχι μόνο στη μακροζωία αλλά και στην αντιγήρανση.

Κράνπερι: Όλες οι έρευνες και οι μελέτες έδειξαν πως το εκχύλισμα από κράνμπερι χαρίζει περισσότερα χρόνια ζωής και μάλιστα κατά 25%.

Πράσινο τσάι: Έχει επίσης αποδειχθεί πως το πράσινο τσάι μειώνει κατά 26% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου αλλά και καρδιοπάθειας, ενώ παράλληλα μειώνει (κατά το ίδιο ποσοστό) τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν το σνακ της μακροζωίας σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και προσ…

Ψάχνετε για σπιτική κρέμα ματιών; Έχουμε την καλύτερη!

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής λένε πολλοί και όχι άδικα. Παράλληλα είναι και ο καθρέφτης της ομορφιάς μιας γυναίκας. Είναι τα πρώτα, που μαρτυρούν το χρόνο που περνά και γι' αυτό το λόγο, όλες θέλουμε να τα κρατήσουμε μακριά από τα σημάδια του.

Έτσι από πολύ νωρίς φροντίζουμε να προμηθευτούμε με κρέμες ματιών που κυκλοφορούν σε αφθονία στο εμπόριο και υπόσχονται να προστατέψουν το δέρμα της ευαίσθητης περιοχής των ματιών από τις ρυτίδες, τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους.

Όλες μας έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα για το σκοπό αυτό. Αν όμως μας έλεγαν πως μπορούμε να φτιάξουμε μια σπιτική κρέμα ματιών που θα λειτουργήσει καλύτερα και από την καλύτερη κρέμα του εμπορίου, τότε σίγουρα όλες θα τη δοκιμάζαμε.

Βρήκαμε αυτή τη συνταγή και τη μοιραζόμαστε μαζί σας, γιατί τα αποτελέσματά της είναι ζηλευτά!

Δύο υλικά χρειαζόμαστε μόνο κι αυτά είναι το λάδι καρύδας και η βιταμίνη Ε. Το λάδι καρύδας είναι αντιφλεγμονώδες, αντιμικροβιακό, αντιμυκητιακό και βελτιώνει την απορρόφηση των …

Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα δίνει παραστάσεις αλληλεγγύης, στο θέατρο "Αθηνά"

Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα (ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ.) παρουσιάζει τρεις παραστάσεις του στο θέατρο Αθηνά (Δεριγνύ 10 & Πατησίων) και όλα τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον περασμένο Ιούλιο.
Το ΔΗ.ΘΕ.ΜΑ. είναι ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του αείμνηστου Βασίλη Τσάγκλου και φέτος κλείνει 29 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας και προσφοράς στον πολιτισμό, με θεατρικές ομάδες, εργαστήρια και πολλές διακρίσεις. 
Σήμερα που ο Δ. Μαραθώνα βιώνει τα τραγικά αποτελέσματα της πυρκαγιάς του Ιουλίου, το Δημ. θέατρο κάνει πράξη την προσφορά και την αλληλεγγύη με τρεις παραστάσεις, από τρεις διαφορετικές σκηνές του. Την Κεντρική Σκηνή, τη Σκηνή Βαρνάβα και τη Νεανική Σκηνή.
Ας τα δούμε αναλυτικά
Τετάρτη 26/9 και ώρα 20:30
Κεντρική Σκηνή «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Τάσου Χαλκιά

Μέσα από το έργο παρακολουθούμε τη ζωή των ανθρώπων μιας αυλής, σε μια γειτονιά της Αθήνας στα τέλη του 1950. Μέσα από…

Η Κική Κωνσταντίνου δηλώνει «ΠΑΡΩΝ» στο e-περιοδικό μας!

Με την Κική Κωνσταντίνου συναντηθήκαμε στα διαδικτυακά μονοπάτια το 2012, που δημιουργήθηκε το e-periodiko mas. Από τότε επικοινωνούμε μέσα από την κοινή μας αγάπη για δημιουργία, παρακολουθώντας η μία την πορεία της άλλης. Για τη συνέντευξη που θα διαβάσετε αφορμή στάθηκε το τρίτο βιβλίο της Κικής, μια συλλογή από νουβέλες με το γενικό τίτλο "Η αγάπη δηλώνει Παρών", που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Δεν θα σας πω άλλα, θα αφήσω τη φιλική μας κουβέντα να "μιλήσει" και να σας παρουσιάσει την Κική που γνωρίζω και αγαπώ ιδιαίτερα....


Μίλησέ μου λίγο για σένα έτσι ώστε για να σε γνωρίσουν καλύτερα και οι αναγνώστες του περιοδικού Θεωρώ πως είμαι από τουςλίγους ανθρώπους που δεν χρειάζεται να πω κάτι για τον εαυτό μου, μιας και αν κάποιος με παρακολουθήσει, ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα στο χώρο του διαδικτύου που κινούμαι καθημερινά και με μεγάλη θα έλεγα κινητικότητα, μπορεί εύκολα να σταθεί στην αυθεντικότητα του χαρακτήρα μου και χωρίς να πω λέξη για εμένα, να καταλάβε…