Γνωρίστε το "BE MY HERO"!



Οι εκλογές τελείωσαν, ο λαός μίλησε ή απείχε, τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά κι εμείς προσπαθώντας να μπούμε σε ρυθμούς καθημερινότητας, επιλέγουμε να ξεκινήσουμε την εβδομάδα με κάτι τρυφερό, ανθρώπινο και πάρα πολύ αναγκαίο!

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2015 Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, γιόρταζαν και οι 1210 υποψήφιοι Εθελοντές Δότες του BE MY HERO - Γίνε ο Ήρωάς μου, που πραγματοποίησαν την Ανώτερη πράξη Ανθρωπιάς και Αγάπης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, μέσα από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού με τις συχνές τους δράσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. 
Στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, έτσι ώστε να υπάρξει ελπίδα θεραπείας και ζωής σε χιλιάδες ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση. Δυστυχώς η χώρα μας υστερεί σε δότες, αφού βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Αν σκεφτούμε πως οι περισσότεροι ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι παιδιά, όλοι καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει η ενημέρωσή μας και η δωρεά μας.


Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη. Με μια μπατονέτα με δείγμα σάλιου γίνεται η ταυτοποίηση του ιστικού τύπου του υποψήφιου δότη. Στη συνέχεια και αν βρεθεί συμβατός με κάποιο παιδί που χρειάζεται μεταμόσχευση, καλείται τηλεφωνικά να προχωρήσει στη διαδικασία της δωρεάς με τρόπο ασφαλή, απλό και ανώδυνο όμως η αιμοληψία.



Για να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών, πρέπει να είναι μεταξύ 18-45 χρονών και η διαδικασία είναι η εξής!

1. Ενημερώνεται αναλυτικά για το κάθε στάδιο της διαδικασίας και κατόπιν συμπληρώνει την ειδική αίτηση.

2. Δίνει δείγμα σάλιου του, με μία μπατονέτα, για να ελεγχθεί πιθανή συμβατότητα.

3. Αν βρεθεί συμβατός με ασθενή, τότε θα κληθεί να προσφέρει αιμοποιητικά κύτταρα με τρόπο παρόμοιο της αιμοδοσίας.

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ, Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ! 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε εδώ: facebook και oramaelpidas.gr
Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με e-mail: info@bemyhero.gr
αλλά και να τηλεφωνήσετε στο: 6976 000 009 
Τι λέτε λοιπόν, εσείς θα γίνετε μέλος αυτής της υπέροχης και ξεχωριστής ομάδας Ηρώων;

Γίνε ο ήρωας ενός παιδιού που η ζωή του κινδυνεύει και ΜΟΝΟ ΕΣΥ μπορείς να σώσεις!





to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram