Ως πότε;



Ως πότε θα ακούμε για καινούργια ναυάγια στο Αιγαίο; Πόσα νεκρά παιδιά ακόμα πρέπει να μετρήσουμε, για να βρούμε λύση; Ο χειμώνας έρχεται αμείλικτος και οι λαθρέμποροι της ελπίδας συνεχίζουν το αναίσχυντο έργο τους, στέλνοντας ανθρώπους στο θάνατο μέσα στα παγωμένα νερά.

Αφού δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις αιτίες, που κάνουν τους ανθρώπους αυτούς να έρχονται στην πόρτα μας ζητώντας μια θέση στον ήλιο, ας βοηθήσουμε να βρουν μια γωνιά στην Ευρώπη με ασφάλεια.

Υπάρχει τρόπος να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Μάθετε πώς, μέσα από το μήνυμα του Σπύρου Λημναίου μέλους του Avaaz.
"Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

«Τα μωρέλια μωρέ να σώσουμε!», φώναζε ο 70χρονος Μυτιληνιός ψαράς. Παλεύοντας στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, προσπαθούσε να δώσει ζωή στα ξέπνοα κορμάκια δεκάδων παιδιών που ξέβραζαν τα κύματα. 

O αδιαπέραστος φράχτης στα σύνορα του Έβρου αναγκάζει οικογένειες προσφύγων να επιβιβάζονται στις βάρκες του θανάτου. Όμως, αυτή την εβδομάδα, μπορεί να δοθεί μια λύση που θα σώσει χιλιάδες ζωές. 

O πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα επισκεφτούν τη Λέσβο. Aν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, παραδώσουμε χιλιάδες υπογραφές στους ίδιους και στα διεθνή ΜΜΕ που θα τους συνοδεύουν, μπορούμε να τους πιέσουμε να ανοίξουν μια ασφαλή, νόμιμη και ελεγχόμενη δίοδο στο φράχτη του Έβρου για να σωθούν χιλιάδες ζωές. 

Μένουν 48 ώρες... Υπόγραψε τώρα το επείγον ψήφισμα, πριν χαθούν κι άλλες ζωές, και διάδωσέ το μέσω Facebook, email και Twitter:

avaaz.org

Ο φράχτης του Έβρου, που ολοκληρώθηκε πέρυσι από την κυβέρνηση Σαμαρά, ως μέτρο απέτυχε παταγωδώς να περιορίσει το προσφυγικό κύμα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μετατοπιστούν οι ροές προς τα νησιά μας και να αυξηθούν οι πνιγμοί στο Αιγαίο. 

Οι ειδικοί στα θέματα αντιμετώπισης προσφυγικών ροών παγκοσμίως είναι ξεκάθαροι: Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι πνιγμοί είναι η δημιουργία ασφαλών και νόμιμων οδών μέσω στεριάς. Μία δίοδος στο φράχτη του Έβρου, σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές και την ΕΕ, θα μπορούσε να διευκολύνει την αποτελεσματική καταγραφή και μεταβίβαση προσφύγων στις χώρες προορισμού, ενώ παράλληλα θα έπληττε τους διακινητές και θα αποσυμφορούσε τα νησιά μας και τα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα. 

Η ελληνική κυβέρνηση είπε ότι εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο. Ήρθε όμως η στιγμή να κάνει τα λόγια της πράξη: ανοίγοντας το φράχτη της ντροπής. Ας κάνουμε την Ελλάδα ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς μέσα στο σκότος της Ευρώπης-φρούριο. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το στους πάντες: 

avaaz.org

Από την αρχή κιόλας της προσφυγικής κρίσης, τα μέλη του Avaaz συσπειρωθήκαμε για να βοηθήσουμε: Περίπου 2.000 από εμάς δηλώσαμε εθελοντές σε προγράμματα στήριξης προσφύγων, συγκεντρώσαμε 500.000 $ για τη χρηματοδότηση θαλάσσιων διασώσεων στη Μεσόγειο, οργανώσαμε ανθρωπιστική αποστολή στα ελληνικά νησιά και ασκήσαμε σφοδρή πίεση στην ΕΕ μέχρι που υπέγραψε συμφωνία για τη μετεγκατάσταση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων. Τώρα, ήρθε η στιγμή να ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας ενάντια στο φράχτη του μίσους. 

Με ελπίδα, 
Σπύρος και η ομάδα του Avaaz 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Νέα τραγωδία: 13 παιδιά και 9 ενήλικες πρόσφυγες νεκροί στο Αιγαίο (Πρώτο Θέμα)
protothema.gr 

Στο στόχαστρο ο φράχτης στον Έβρο (Καθημερινή) kathimerini.gr
Άρατε πύλας! Ο φράχτης και οι προτεραιότητες – Η Αυγή avgi.gr "


Ποιος μπορεί να χαρεί το ζεστό του κρεββάτι, όταν δίπλα του άνθρωποι, ναυαγούν; 
Θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση τους.
 Ήμασταν κάποτε στη θέση τους! 

Κάντε μια κίνηση αλληλεγγύης, παίρνοντας μέρος στο ψήφισμα.


to e-periodiko mas
1 Σχόλια

1 σχόλιο:

  1. Το θεμα ειναι οτι υπαρχει σχεδιο κατακλυσμου της Ελλαδος απο ξενους ...δεν αφηνουν να περασουν στην Ευρωπη κλεινοντας τους με το ζορι ( οπως τους προωθούν με το ζορι στην Ελλαδα) Το σχεδιο εκτος απο την Ευρωπη γενικοτερα ειναι να γεμισει με ξενους προς την Ελλαδα ηδη και εθιμα που δεν ταιριαζουν με τον Ελληνικο ΛΑΟ και ουτε μπορουν να συνυπαρχουν δυο διαφορετικοι λαοι ..με κουλτουρες και θρησκειες...... ΑΦΗΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΥΑΣΘΗΤΟΙ Εχει ψηφιστει απο το 2010 η αντικατασταση του Ελληνικου Λαου ...οχι η φιλοξενια αλλων ξενων αλλα ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ..... Αν ηθελαν το δημογραφικο..... να δωσει κριτηρια στην Ελληνικη οικογενεια να κανει παιδια και οχι να τα φορολογει σαν τεκμηρια αλλα στους εισερχομενους να δινει προνομια και επιδοματα οταν τα στερει απο τον Ελληνικο Λαο !!! Κατασχεσεις σπιτιων και να δινονται απλοχερα σε ξενους ΔΕΗ δωρεαν οταν κοβει γαι λιγα ευρω το ρευμα στον Ελληνα οταν εντεχνα ανεβαζει η απο λαθη ( εσκεμμένα!! ) τις τιμες πλουτιζοντας τα golden boys ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ...
    ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ .... ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram