8 τροφές επιβραδύνουν τη γήρανσηΌλοι επιζητούν υγεία αλλά και διατήρηση της νεότητας, υιοθετώντας διάφορους τρόπους για να το πετύχουν. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε, είναι πως η λύση βρίσκεται στην κουζίνα μας. Οι διατροφικές μας συνήθειες είναι αυτές, που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο το δείκτη της ζυγαριάς αλλά και την κατάσταση της υγείας και τη νεότητα της επιδερμίδας.

Για το λόγο αυτό καλό είναι να γνωρίζουμε και να καταναλώνουμε τις τροφές, που οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως βοηθούν, όχι μόνο στη μακροζωία αλλά και στην αντιγήρανση.

Κράνπερι: Όλες οι έρευνες και οι μελέτες έδειξαν πως το εκχύλισμα από κράνμπερι χαρίζει περισσότερα χρόνια ζωής και μάλιστα κατά 25%.

Πράσινο τσάι: Έχει επίσης αποδειχθεί πως το πράσινο τσάι μειώνει κατά 26% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου αλλά και καρδιοπάθειας, ενώ παράλληλα μειώνει (κατά το ίδιο ποσοστό) τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν το σνακ της μακροζωίας σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και προστατεύουν τον οργανισμό τόσο από σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος και η καρδιοπάθεια όσο και από παθήσεις του αναπνευστικού.

Σολομός: Περισσότερο από όλα τα ψάρια, ο σολομός θεωρείτε το ψάρι της νεότητας αφού τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του οργανισμού σύμφωνα με τους ερευνητές του Κρατικού Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Μύρτιλλα: Έχοντας μια ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, τα μύρτιλλα ανήκουν στην κατηγορία των super τροφών και οι μελέτες που το επιβεβαιώνουν δείχνουν ότι τα συστατικά τους και συγκεκριμένα οι πολυφαινόλες μειώνουν τον κίνδυνο του πρόωρου θανάτου κατά 30%.

Για το τέλος αφήσαμε τα προϊόντα ολικής άλεσης, το ελαιόλαδο και το κόκκινο κρασί, βασικά στοιχεία της μεσογειακής διατροφής και σπουδαία όπλα ενάντια στη φθορά του οργανισμού. Ολλανδοί ερευνητές κατέληξαν πως μισό ποτήρι κόκκινο κρασί εξασφαλίζει περισσότερα χρόνια ζωής αφού τα στατιστικά έδειξαν ότι όσοι καταναλώνουν συστηματικά λίγο κρασί ζουν (κατά μέσο όρο) πέντε χρόνια παραπάνω και προστατεύουν την καρδιά τους.

Το δικό μας συμπέρασμα είναι ένα. Μακροζωία, καλή υγεία, αντιγήρανση, ό,τι κι αν εξασφαλίζουν αυτές οι τροφές, καλό είναι να τις συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας,

Πηγή πληροφοριών: onmed.gr
Κείμενο: "to e-periodiko mas"


to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!