Τα οφέλη της φλούδας του κρεμμυδιού στην υγεία και όχι μόνο…
Τα οφέλη του κρεμμυδιού στην υγεία μας, είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως ανάλογη δράση με το κρεμμύδι, έχουν οι φλούδες του. Ίσως, αν γνωρίσουμε λίγα περισσότερα γι' αυτό, να μην πετάξουμε ποτέ ξανά τις φλούδες του κρεμμυδιού στα σκουπίδια, αφού όπως αναφέρεται στο άρθρο του beautyofgirls.com χρησιμοποιούνται σε πολλά φάρμακα αλλά και σκευάσματα που αφορούν την υγεία και την περιποίηση του δέρματος.

Ας δούμε τα οφέλη του φλοιού του κρεμμυδιού συνοπτικά

Αντιφλεγμονώδης δράση
Για το λόγο αυτό μπορούμε να χρησιμοποιούμε φλούδες κρεμμυδιού για να περιποιηθούμε εξανθήματα, μώλωπες και πληγές. Θα πρέπει εμποτίσουμε τις φλούδες για μια ολόκληρη νύχτα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουμε το νερό αυτό, στο πονεμένο δέρμα.

Μειώνει τη χοληστερόλη
Για να μειωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, παράλληλα με την άσκηση που είναι απαραίτητη, καλό είναι να πίνουμε καθημερινά ζωμό από φλούδες κρεμμυδιού, στον οποίο θα προσθέσουμε μέλι για να βελτιώσουμε τη γεύση του.

Βοηθά στην καταπολέμηση λοίμωξης στο στομάχι
Λόγω των αντιμυκητιασικών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων αυτός ο ζωμός κρεμμυδιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία λοιμώξεων του στομάχου. Απλά πρέπει να το προσθέσετε στη διατροφή σας, σε συνεργασία πάντα με το γιατρό σας.

Έχει αντικαρκινικούς παράγοντες
Η "Κερσετίνη" είναι ένα ένζυμο το οποίο είναι ευεργετικό στην θεραπεία του καρκίνου και γενικά βρίσκεται στα κρεμμύδια. Αν ενταχθεί στη διατροφή μας ο ζωμός της φλούδας κρεμμυδιού, μπορεί να αποτρέψει τους καρκινογόνους παράγοντες.

Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει πως το κρεμμύδι έχει πολλές ευεργετικές δράσεις σε πλήθος παθήσεων. Μάλιστα θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως τα φλαβονοειδή στα κρεμμύδια βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα εξωτερικά τους στρώματα, δηλαδή στη φλούδα. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να καθαρίζουμε υπερβολικά τα κρεμμύδια που πρόκειται να καταναλώσουμε.
Όταν σιγοβράζουν για μια σούπα, η ποιότητα της κερσετίνης δεν υποβιβάζεται, παρά μόνο μεταφέρεται στο ζουμί της σούπας. Έτσι, αν τα μαγειρέψουμε σε χαμηλή φωτιά, μπορούμε να διατηρήσουμε τα υγιεινά πλεονεκτήματα, ανέπαφα.

Άλλη έρευνα που έγινε σε ομάδα ζώων, απέδειξε πως η κερσετίνη που λαμβάνει ο οργανισμός από την κατανάλωση κρεμμυδιών αντί της χρήσης συμπληρωμάτων, παρέχει μεγαλύτερη προστασία από το οξειδωτικό στρες.

Τα φλούδια του κρεμμυδιού έχουν πολλά οφέλη, αλλά αν κάποιος δεν είναι σε θέση να βρει τον κατάλληλο τρόπο λήψης του αντιοξειδωτικού, τότε μπορεί να καταναλώνει κρεμμύδια μαγειρεμένα ή ωμά, φρέσκα ή ξερά, αφήνοντας το ζωμό της φλούδας του κρεμμυδιού για εξωτερικές χρήσεις, όπως...

Κρατάει τις μύγες και τα κουνούπια μακριά
Το νερό στο οποίο έχουμε βυθίσει για μια νύχτα φλούδες κρεμμυδιού, αν το τοποθετήσουμε κοντά στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού, μπορούμε να αποτρέψουμε την εισβολή κουνουπιών και μυγών στο χώρο μας.

Σαν τελευταίο αφήσαμε τη χρήση της φλούδας του κρεμμυδιού, στη βαφή των πασχαλινών αυγών, που θα τους δώσει ένα υπέροχο χρυσομπρούτζινο χρώμα.

Επιμέλεια κειμένου - Μετάφραση: to e-periodiko mas


to e-periodiko mas
2 Σχόλια

2 σχόλια:

  1. Αθάνατο κρεμμύδι....!!!!!
    με το σκόρδο ζευγάρι εξαιρετικό δίδυμο φαρμάκων υγείας.
    Την καλησπέρα μου παιδιά, όμορφο τριήμερο να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!