Πασχαλινά βιβλία για παιδιά



Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το παιδικό βιβλίο, στοιχείο απαραίτητο για την καλλιέργεια και την ψυχαγωγία των παιδιών. Οι νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

ΠΑΣΧΑ, ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ - ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ-ΣΟΥΡΕΛΗ

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Στο βιβλίο της αυτό, η πολυβραβευμένη συγγραφέας διηγείται στιγμές που άλλαξαν την ανθρώπινη Ιστορία. Με γλαφυρό τρόπο παρουσιάζει τα γεγονότα που δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο, από τη στιγμή που ο Ιησούς έφτασε στην Ιερουσαλήμ μέχρι την Ανάστασή Του. Βήμα βήμα, η αγαπημένη συγγραφέας ξετυλίγει την εβδομάδα των Παθών και την παρουσιάζει στα παιδιά. Διαβάστε μια γνωστή ιστορία έτσι όπως μόνο η Γαλάτεια θα μπορούσε να τη γράψει!

ΒΑΦΟΥΜΕ ΑΥΓΑ, ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑ! - ΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μια αξέχαστη εμπειρία περίμενε αυτό το Πάσχα τη Νεφέλη και το μικρό της αδελφό, τον Αλέξανδρο. Θα έβαφαν οι ίδιοι τα πασχαλινά αυγά με τη βοήθεια της γιαγιάς, της μαμάς, του μπαμπά και της θεία Έφης, που ήταν και ζωγράφος! Πόσα πράγματα έμαθαν για το βάψιμο των αυγών, τι όμορφα χρώματα και συνδυασμούς χρωμάτων έφτιαξαν! Καθένας στην οικογένεια είχε να τους πει ένα μυστικό για τη βαφή των αυγών και όταν τέλειωσαν και τα ταίριαξαν μέσα στο καλαθάκι είπαν ευχαριστημένα: «Βάψαμε αυγά, καλή μας Πασχαλιά!» 

 
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ - ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πάσχα και Λαμπρή, χαίρονται οι λαγοί! Και όχι μόνο οι λαγοί. Αλλά και τα παιδιά. Γιατί Πάσχα σημαίνει κόκκινα αυγά, πεντανόστιμα τσουρέκια, μοσχομυριστή μαγειρίτσα , λαμπάδες και δώρα. Και κυρίως, Πάσχα σημαίνει τη θυσία του Ιησού και την Ανάστασή Του.

Δέκα αγαπημένοι συγγραφείς από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου περιγράφουν μέσα από τις ιστορίες τους το παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα.

ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ - ΛΟΤΗ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ένα ζουζουνάκι κόκκινο με μαύρες βούλες μένει ολομόναχο έπειτα από μια καταιγίδα. Ο άνεμος το ρίχνει πάνω σε μια Πασχαλιά, που το φροντίζει με αγάπη και του λέει ότι το θέλει για παιδί της. Το ζουζουνάκι δέχεται, γιατί περνάει καλά μαζί της κι αρχίζει να την αγαπάει κι αυτό. Μα το σαλιγκάρι, το σκουλήκι και η κερασιά τού λένε πως η Πασχαλιά δεν κάνει για μαμά του, επειδή δε μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους. Θα τους πιστέψει το μικρό ζουζούνι; Ή θα μείνει με την Πασχαλιά, που το λατρεύει και θέλει να το βαφτίσει Πασχαλίτσα, για να μοιάζουν τα ονόματά τους.

Θ' ΑΥΓΟ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Τι συμβαίνει στην κουζίνα της γιαγιάς Μαρίκας, όταν ένα αυγό συναντάει ένα σοκολατένιο λαγό που έχασε το αυτί του; Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς πάνω σε ένα τσουρεκάρ και ποιος θα σώσει το φοβητσιάρικο κουλουράκι απ’ τα επιθετικά καλτσούνια;

Οι απαντήσεις θα δοθούν αυτό το Πάσχα, στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, μέσα απ’ τις μπουρμπουλήθρες της σοφής μαγειρίτσας. Μη χάσετε και τα άλλα υπέροχα βιβλία του συγγραφέα!



ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΓΟ ΤΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΑΣ - ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Γαβριέλα θέλει οπωσδήποτε ένα δυνατό κόκκινο αυγό για να σπάσει όλα τα άλλα καθώς θα τα τσουγκρίζει το Πάσχα. Η κόκκινη κοτούλα τής χρωστάει μια χάρη και, για να την ξεπληρώσει, της υπόσχεται ένα αυγό με γερό τσόφλι. Το κοριτσάκι αναλαμβάνει τη φροντίδα της και έτσι μαθαίνε ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα.Το αυγό όμως αργεί και η Γαβριέλα ανησυχεί! 

Μια διασκεδαστική ιστορία για αυγά, κοτούλες και χαριτωμένα κοριτσάκια!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΣΕΤ ΨΑΡΟΣΟΥΠΙΤΣΑ 1 & 2 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πασχαλινές ΨΑΡΟΣΟΥΠΙΤΣΕΣ!
Δύο φανταστικές περιπέτειες από τον κόσμο της Ψαρόσουπας του Γιώργου Λεμπέση, γεμάτες μπουρμπουλήθρες!

ΨΑΡΟΣΟΥΠΙΤΣΑ 1
Τρεις παμπόνηροι μάγειροι βάζουν σε εφαρμογή το καταχθόνιο σχέδιό τους να μετατρέψουν έναν μικρό όρμο της πανέμορφης Μήλου σε… τεράστια ψαρόσουπα. Για κακή τους τύχη, τα νέα φτάνουν γρήγορα στον βυθό και ο Βρασίδας ο αχινός μαζί με την παρέα του αναλαμβάνουν δράση! Και η περιπέτεια ξεκινά…

Με συνταγή ψαρόσουπας του σεφ Λευτέρη Λαζάρου!

ΨΑΡΟΣΟΥΠΙΤΣΑ 2
Τι σχέση μπορεί να έχει η πανέμορφη και ξακουστή Μήλος με τον κρύο και μακρινό Βόρειο Πόλο; Πώς μεταμφιέζονται οι πιγκουίνοι κατάσκοποι και τι δουλειά έχει ο βιβλικός Νώε στο Έβερεστ; Μεγάλοι μπελάδες περιμένουν τον Βρασίδα τον αχινό και την παρέα του, τη στιγμή που η Μήλος απειλείται με εξαφάνιση.
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram