Πεντανόστιμη πατατόπιτα!



Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό πατάτες
100 γρ. φέτα
100 γρ. γραβιέρα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
Μαϊντανός, αλατοπίπερο
1 κρεμμύδι
1 αυγό

Για τη σφολιάτα:
750 γρ. αλεύρι
70 γρ. λάδι
1 κουτ. του γλυκού ξύδι
100 γρ. νερό
Λίγο αλάτι

Πώς θα τη φτιάξετε
Ξεκινήστε από τη σφολιάτα, για να μπορέσει να «ξεκουραστεί» το ζυμάρι, μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση. Βάλτε σε μια λεκάνη το αλεύρι και κάνοντας μια λακουβίτσα στη μέση, προσθέστε το νερό, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι. Ζυμώστε τα υλικά και φτιάξτε μια όμορφη μπαλίτσα την οποία θα σκεπάστε και θα την αφήσετε στην άκρη…

Για τη γέμιση, καθαρίστε και κόψτε σε μικρά κυβάκια τις πατάτες. Βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και βράστε τις. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, τις πιπεριές το αλατοπίπερο και αφήστε να πάρουν μια βράση ακόμα.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν λίγο, για να προσθέσετε τα τυριά τριμμένα, το αυγό και τον μαϊντανό.

Τώρα, δε μένει από το άνοιγμα της σφολιάτας σε δύο φύλλα, ένα για πάνω και ένα για κάτω και το ψήσιμο της πίτας στους 200 oC μέχρι να χρυσίσει. Μην ξεχάσετε να λαδώσετε την επιφάνειά της και να την τρυπήσετε με ένα πιρούνι σε αρκετές μεριές.

Σημείωση: Τα υλικά είναι για ένα μεγάλο ταψί φούρνου. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και κομματάκια ζαμπόν.Το ίδιο νόστιμη θα γίνει και με έτοιμο φύλλο σφολιάτας, αν βιάζεστε πολύ!...
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram