Γυναικεία εσώρουχα 600 χρόνων!



Σύμβολο θηλυκότητας και το πιο πολυσυζητημένο γυναικείο εσώρουχο, είναι ο στηθόδεσμος, το γνωστό μας σουτιέν. Μέχρι τώρα οι περισσότεροι από μας γνώριζαν πως είναι ένα εσώρουχο, που άρχισε να χρησιμοποιείται τα τελευταία 100 χρόνια. Μάλιστα κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ερευσιτεχνίας ο πρώτος σύγχρονος στηθόδεσμος στις αρχές του 19ου αιώνα.

Μια απροσδόκητη ανακάλυψη όμως έρχεται να ανατρέψει όλα τα προηγούμενα. Η αρχαιολόγος Beatrix Nutz του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Innsbruck, έφερε στη δημοσιότητα μία ιδιαίτερη ανακάλυψή της από ανασκαφές σε μεσαιωνικό κάστρο στην Αυστρία, που δεν ήταν άλλη από τέσσερα σουτιέν με εξαιρετική ομοιότητα με τα σημερινά.

Τα εσώρουχα, βρέθηκαν ανάμεσα σε περισσότερα από 2.700 κομμάτια υφασμάτων, όπως σεντόνια, κλινοσκεπάσματα και άλλα, ανακατεμένα με χώμα, ξύλο, άχυρο και κομμάτια από δέρμα και ήταν φτιαγμένα από λινό ύφασμα. Διέθεταν δύο μεγάλες τιράντες, ενώ, πιθανότατα, είχαν ειδικό "ιμάντα" στο πίσω μέρος τους, ο οποίος δεν έχει διατηρηθεί, αλλά υποδεικνύεται από τα μερικώς σχισμένα άκρα των θηκών τους.


Η Hillary Davidson επιμελήτρια μόδας στο Μουσείο του Λονδίνου αναφέρει πως είναι ολόιδιο με ένα σύγχρονο στηθόδεσμο και συνεχίζει λέγοντας πως τα ευρήματα αυτά αποτελούν το "χαμένο κρίκο" στην ιστορία των γυναικείων εσώρουχων, υπενθυμίζοντας πως οι πίνακες της εποχής δείχνουν τα εξωτερικά ενδύματα και δεν αποκαλύπτουν τι φορούσαν οι γυναίκες κάτω από αυτά.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι στηθόδεσμοι ήταν περίπλοκα διακοσμημένοι με δαντέλα και άλλα στοιχεία, κάτι που υποδηλώνει ότι οι γυναίκες της εποχής είχαν στο μυαλό τους να θέλξουν μ' αυτά τους... συντρόφους τους και η χρονολόγηση με άνθρακα βεβαιώνει τη γνησιότητά τους και την ...ηλικία τους!






πηγή: washingtonpost.com
to e-periodiko mas
1 Σχόλια

1 σχόλιο:

  1. Δάνειο και επένδυση!
    Προσφέρουμε μεμονωμένες προσφορές δανείων και μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση.
    επικοινωνήστε μαζί μας: johanmarinus41@gmail.com
    Οι προσφορές αυτές κυμαίνονται από 3.000 € έως 1.500.000 € με πολύ αξιόπιστο επιτόκιο 2%.
    Για τις οικονομικές σας ανάγκες, πρέπει να πληρώσετε λογαριασμούς, να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο, να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email.
    επικοινωνήστε μαζί σας στο: johanmarinus41@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram