Το "Μετέωρο Βήμα" των σκιτσογράφων...



Ο εκθεσιακός χώρος του Μετρό Συντάγματος φιλοξενεί μια μεγάλη έκθεση σκίτσων, η οποία ξεκίνησε από τη Ρόδο, ταξίδεψε στη Λέρο, την Κω, το Αγαθονήσι, τώρα είναι στην Αθήνα, θα συνεχίσει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και θα καταλήξει στις Βρυξέλλες. 28 Έλληνες σκιτσογράφοι με πολύ ανθρωπιά χρησιμοποιούν την παγκόσμια γλώσσα του σκίτσου για να μιλήσουν για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Γίνονται η φωνή αυτών που δεν έχουν "φωνή" προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν τους πάντες.

Τίτλος της έκθεσης "Μετέωρο Βήμα" και οι σκιτσογράφοι που λαμβάνουν μέρος είναι οι: Γιάννης Καλαϊτζής, Τάσος Αναστασίου, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Γιάννης Κυριακόπουλος (ΚΥΡ), Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (BAS), Κώστας Μητρόπουλος, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Έφη Ξένου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Παυλίδης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Soloup, Στάθης (Σταυρόπουλος), Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.

Από την Κυριακή 8 Μαίου ως και την Πέμπτη 12 Μαίου, από τις 9:00 π.μ. - 9:00 μ.μ., οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν 120 έργα γεμάτα ανθρωπιά, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης, σε μια έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνδιοργανώνεται από τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Ένωση Συνακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ενώ υποστηρίζεται από τις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.). Αξίζει να σημειώσουμε πως η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτσή, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όσοι δεν την επισκεφτήκατε, μη χάσετε την ευκαιρία.



to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram