"Εκτός Ύλης", η παράσταση που δίνει αφορμές αυτοκριτικής


ektos-ilis-parastasi

Το βραβευμένο θεατρικό έργο "Εκτός Ύλης" ("Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου") του Κώστα Λεϊμονή, παίζεται στο Θέατρο Αλκμήνη με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Νικολαΐδη.
Σε μια Ελλάδα όπου η οικονομική κρίση υποδηλώνει και κρίση αξιών ένας πολιτικάντης μετατρέπεται σε πολιτικό εκφωνώντας τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή, πριν παραιτηθεί.

Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα παράσταση όπου οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν αν θα καθίσουν στα έδρανα της Βουλής (ως βουλευτές - πολιτικοί) ή θα παρακολουθήσουν από τα θεωρεία ως αγανακτισμένοι πολίτες.

Έφτασε η στιγμή να δούμε ένα πολιτικό με κρίση συνείδησης όχι βέβαια στην πραγματική Βουλή, αλλά στη Βουλή του θεάτρου. Και φυσικά αξίζει να παρακολουθήσουμε πώς θυσιάζει το χρήμα και την εξουσία στο βωμό της αλήθειας! Πώς ξεπερνά τους φόβους του και ζητά συγγνώμη από το λαό, ειδικά στις εποχές που διανύουμε. Όταν το ήθος ολόκληρης της πολιτείας είναι ίδιο με αυτό αυτών που την κυβερνούν, όπως λέει ο Ισοκράτης, το έργο δίνει αφορμές να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας, για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Για να φτάσει κάποτε η μέρα όπου η αξία των κοστουμιών δεν θα είναι μεγαλύτερη από την αξία αυτών που τα φορούν...


Εκτός από το Γεράσιμο Σκιαδαρέση συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Τάσος Κονταράτος.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Πολιτίμης Μαχαίρα, η μουσική του Γιώργου Περού, ο φωτισμός του Μανώλη Μπράτση, η φωτογραφία και τα video της Αλεξάνδρας Μασμανίδη, τα σκίτσα της Ιουλίας Μακρή, η προώθηση της παράστασης της Άντζυ Νομικού, ενώ στη σκηνοθεσία συμμετέχουν η Μαγδαληνή Παλιούρα και ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής.

Το Θέατρο Αλκμήνη βρίσκεται στην οδό Αλκμήνης 12 στα Πετράλωνα (τηλ. 210 34 28 650) και οι παραστάσεις δίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6:30 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ.

Μέρος των εσόδων δίνεται στο πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής (Διατροφή του Ινστιτούτου Prolepsis) για τη σίτιση μαθητών σε δημοτικά σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας μας.
Για εισιτήρια τηλεφωνήστε στο Θέατρο Αλκμήνη ή επισκεφθείτε το viva.gr

Μη χάσετε αυτή την παράσταση!

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram