Φορεσιά... ημερολογίου!


diy-diary-cover

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγα πως είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε ένα εξώφυλλο για το ημερολόγιό σας αλλάζοντάς του όψη; Δύσκολο;
Κι αν σας πω, πως γίνεται όχι μόνο εύκολα, αλλά και γρήγορα και χωρίς ράψιμο και αφαιρείται όταν το θελήσετε;
Αυτή είναι η κατασκευή που σας προτείνω να δοκιμάσετε!

Η ιδέα ήρθε από τη Σωτηρία του mylittleworld.gr. Ενθουσιάστηκα με τη σκέψη να φτιάξω μόνη μου το εξώφυλλο του ημερολογίου μου και αφού βρήκα το ύφασμα, είχα μια αντικειμενική δυσκολία για την υλοποίηση, αφού δεν είχα την κατάλληλη κόλλα, αλλά και γενικότερα η κόλλα κι εγώ δεν έχουμε και την ιδανική σχέση. Από την άλλη, δεν ήθελα ένα μόνιμο κάλυμμα. Προτιμούσα να αφαιρείται όποτε χρειάζεται και να το αντικαθιστώ με ένα άλλο (τώρα που βρήκα τρόπο).

diy-diary-cover
diy-diary-cover

Χρησιμοποίησα αυτοκόλλητη ταινία στριφώματος και χωρίς να βάλω ούτε μια βελονιά, με το σίδερο και λίγη προσοχή, σε χρόνο dt η καινούργια ενδυμασία του ημερολογίου μου ήταν έτοιμη!

Αρχικά, με την ταινία στριφώματος γύρισα κατά 1 εκατοστό τις δύο πλαϊνές πλευρές. Στη συνέχεια έφτιαξα τις δύο εσοχές μέσα από τις οποίες θα περνά το ημερολόγιο. Χρησιμοποίησα ξανά ταινία στριφώματος, αφού πρώτα μέτρησα με προσοχή το σημείο "ραφής" σύμφωνα με το μέγεθος του ημερολογίου.

Γύρισα τις μεγάλες οριζόντιες πλευρές  (πάνω και κάτω) από μέσα και έβαλα πάλι ταινία στριφώματος για να είναι περιποιημένο και καθαρό από ξέφτια.

diy-diary-cover
diy-diary-cover

Σημείωση: Το ημερολόγιο είχε και λάστιχο κλεισίματος το οποίο χωρίς κανένα πρόβλημα χρησιμοποιείται και τώρα αφού το υφασμάτινο κάλυμμα φτάνει μέχρι αυτό και έτσι δεν το εμποδίζει στη χρήση, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία...

Το δημιούργημά μου, έτοιμο!

toperiodikomas


Τι λέτε, εσείς θα το δοκιμάσετε;..
Περιμένω τη γνώμη σας!


Marina
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram