Αντιρυτιδική μάσκα προσώπου με κουρκουμά



Σας είχα μιλήσει για τις ευεργετικές ιδιότητες του κουρκουμά στον οργανισμό μας. Καιρός τώρα να σας μιλήσουμε για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στο δέρμα μας.

Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα του προσώπου, όσο λίγα! Περιέχει αντιοξειδωτικά, βοηθά στην επούλωση, μειώνει τις φλεγμονές, βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος, στη μείωση των μαύρων κύκλων και των ρυτίδων.

Πολύ αποτελεσματικός έχει αποδειχθεί και στην καταπολέμηση της ροδόχρου ακμής, μιας χρόνιας πάθησης του δέρματος που παρουσιάζει κοκκινίλες και σπυράκια.
Η μάσκα που σας προτείνουμε υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα αν εφαρμόζεται καθημερινά για 10 μέρες και είναι από την κ. Μαρίνα Σεραφιμίδου, που είναι Φυσιοπαθητικός - Αισθητική Κοσμετολόγος.

Για να τη φτιάξετε χρειάζεστε:
  •  μισό κουταλάκι κουρκουμά σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια γιαούρτι καλής ποιότητας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αγνό μέλι

Η παρασκευή της εξαιρετικά απλή, αφού το μόνο, που χρειάζεται να κάνετε, είναι να ανακατέψετε τα τρία υλικά σε ένα γυάλινο μπολ έως ότου ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια την απλώνετε στο πρόσωπο, προσέχοντας να μην βάλετε (κατά λάθος) στα φρύδια. Αφήνετε τη μάσκα να δράσει για 20 με 30 λεπτά και την αφαιρείτε με χλιαρό νερό.

Σημείωση: Μετά την δεκαήμερη καθημερινή εφαρμογή θα πρέπει να την επαναλαμβάνετε 7-8 φορές το μήνα.

Καλό σας μήνα!


to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram