Όταν οι γυναίκες μιλούν για γυναίκες, μέσα από ένα βιβλίο…


Η Θωμαή Πινακά συγγραφέας και blogger μιλά για το πρώτο της βιβλίο στο "e-periodiko mas"



Σήμερα, έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω το βιβλίο της Θωμαή Πινακά, Cougars, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Marabel Books. Πριν διαβάσετε τι μου είπε, ας πάρουμε μια γεύση από το περιεχόμενο του βιβλίου. Πρόκειται για μια νουβέλα που διαδραματίζεται στη Ν. Υόρκη του 2018. όταν ένας αιφνίδιος θάνατος αλλάζει την κοσμοθεωρία τεσσάρων γυναικών. 

Ναόμι Τζόνσον, μια δυναμική δικηγόρος. Μια γυναίκα παθιασμένη, που δεν έχει μάθει να χάνει. Ρενέ Πιτ, γιατρός στο επάγγελμα και η ‘’ντροπή του Ιπποκράτη ‘’ κατά τα λεγόμενα των φιλενάδων της. Η ‘’ζωηρή’’ της παρέας καπνίζει, πίνει και λατρεύει τα Junk food. Αλίσια Κούπερ, διατηρεί το καλύτερο γυμναστήριο της πόλης. Είναι η λογική και η φωνή της συνείδησης, τις ώρες που δεν ψάχνει αγωνιωδώς να βρει τον πρίγκιπα της. Ρεμπέκα Λι, συντηρητική και τυπολάτρης. Παρόλα αυτά, είναι μια κομψή και εντυπωσιακή γυναίκα που αγαπάει τον κατά 15 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της.

Τι θα συμβεί όταν τέσσερις νεότεροι άνδρες εισβάλουν στις ζωές τους; Θα κάμψουν τις αναστολές και τον καθωσπρεπισμό τους; Πώς θα διαχειριστεί η παρέα μια εγκυμοσύνη που άργησε 17 ολόκληρα χρόνια, ένα επαγγελματικό σκάνδαλο, μια σεξουαλική κακοποίηση και μια ασθένεια; 



Πίσω από αυτή την ενδιαφέρουσα ιστορία, βρίσκεται μια νέα συγγραφέας η Θωμαή Πινακά, που έδωσε την πρώτη της συνέντευξη στο e-periodiko mas. Διαβάστε τη συνομιλία μας...



·        Μίλησέ μου για σένα, για να σε γνωρίσουν καλύτερα και οι αναγνώστες του περιοδικού.  Για τις σπουδές σου, την οικογένειά σου, τις ασχολίες σου.
Ονομάζομαι Πινακά Θωμαή, γεννήθηκα το 1988 στην Κατερίνη Πιερίας και διαμένω μόνιμα στην Σκοτίνα Πιερίας. Είμαι παντρεμένη και έχω ένα γιό.  Έχω σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία και Life Coaching. Στον ελεύθερο χρόνο μου γράφω στίχους τραγουδιών και διαβάζω βιβλία.

·        Το «Gougars» είναι η πρώτη σου συγγραφική απόπειρα; Τι σε έκανε να γράψεις το βιβλίο αυτό;
Το Cougars είναι η πρώτη μου συγγραφική απόπειρα. Μέσα από το Cougars  ήθελα να αναδείξω ότι πολλές φορές πράγματα τα οποία κρίνουμε μπορεί στο μέλλον πολύ εύκολα και οι ίδιοι να τα κάνουμε. Γενικά, βλέπω συνεχώς γύρω μου ανθρώπους να κρίνουν άλλους ανθρώπους χωρίς να αναλογίζονται τι τους ώθησε στις συγκεκριμένες πράξεις και είναι ένα από τα πράγματα που με ενοχλεί. Άλλωστε θεωρώ πώς  ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω ..

·        Τέσσερις γυναίκες διαφορετικές πολύ μεταξύ τους, μία παρέα και μια ιστορία που μπαίνει σε πολύ εσωτερικά μονοπάτια του μυαλού και της ψυχοσύνθεσης των πρωταγωνιστριών της . Τα πρόσωπα της ιστορίας είναι υπαρκτά;
Ναι, τέσσερις γυναίκες με αρκετά  διαφορετικούς χαρακτήρες, που η μια συμπληρώνει την άλλη. Έτσι δεν γίνεται άλλωστε και στις περισσότερες παρέες στην πραγματική ζωή;  Όχι, τα πρόσωπα δεν είναι υπαρκτά

·        Ποια είναι η γνώμη σου για τη γυναίκα του σήμερα; Τι κουβαλά από το παρελθόν και τι εφόδια έχει για το μέλλον;
Η γυναίκα του σήμερα τα κάνει όλα και συμφέρει... Είναι γυναίκα, μητέρα,σύζυγος, επαγγελματίας και πολλά άλλα. Απλά η καθεμία επιλέγει ποιόν ή ποιους ρόλους θα παίξει.

Σε ό,τι αφορά τα στερεότυπα του παρελθόντος, η σημερινή γυναίκα έχει απαλλαγεί από αυτή ή τα κουβαλά ενδόμυχα μέσα της;
Θεωρώ πως ρόλο σε αυτό, παίζει το περιβάλλον μέσα στο οποίο έχει μεγαλώσει και στον χαρακτήρα που έχει διαμορφώσει. Κατάλοιπα των στερεότυπων του παρελθόντος πάντα θα υπάρχουν.

·        Με ποια από τις τέσσερις ηρωίδες σου ταυτίζεσαι περισσότερο σαν χαρακτήρας;
Απόλυτα με καμία... όμως, όλες θεωρώ πως  έχουν στοιχεία του χαρακτήρα μου. Τα οποία φυσικά δεν θα σας αποκαλύψω... θα σας αφήσω να τα μαντέψετε!!

·        Η κατάληξη της ιστορίας (χωρίς φυσικά να την αποκαλύψεις) είναι πιο κοντά σ’ αυτό που συμβαίνει στη ζωή ή σ’ αυτό που θα ήθελες να συμβεί;
Η κατάληξη της ιστορίας είναι αυτή που θα ήθελα να συμβεί... άλλωστε για ένα παραμύθι ζούμε... την αλήθεια την ξέρουμε!!

·        Τελικά η γυναίκα στις μέρες μας, μπορεί να έχει και επαγγελματική επιτυχία και οικογένεια ή αναγκάζεται να επιλέξει; Και ο έρωτας, μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη ή είναι τροχοπέδη;
Κατά την γνώμη μου η γυναίκα είναι πολυδιάστατο ‘’ον‘’ και μπορεί να κάνει τα πάντα. Μπορεί σε κάποιον από τους δυο τομείς να μην δώσει το 100% των δυνατοτήτων της  αλλά αν με ρωτάς, το προτιμώ από το να επιλέξει μόνο έναν από τους δυο. Είναι προτιμότερο να κάνεις την προσπάθεια σου και ας αποτύχεις, παρά να αναλογίζεσαι στο μέλλον τι θα γινόταν εάν…
Όσο αφορά τον έρωτα, αποτελεί αυτό που θα του επιτρέψεις  εσύ, να αποτελέσει…  Όπως  όλες οι ανθρώπινες σχέσεις χρειάζεται την οριοθέτηση της για να μην καταλήξει σε  τροχοπέδη.

·       Κλείνοντας θα ήθελα από σένα μια ευχή για όλες τις γυναίκες για το 2019.
Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες το 2019 να κυνηγήσουν τα όνειρα τους είτε είναι μεγάλα, είτε μικρά. Όλα μπορούνε να τα καταφέρουν αρκεί να το πιστέψουν οι ίδιες. Αγαπήστε τον εαυτό σας όπως ακριβώς είναι... η ευτυχία άλλωστε, είναι απόφαση!

...


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Θωαμή που με εμπιστεύθηκε και είμαι η πρώτη που της πήρε συνέντευξη! 
Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο βιβλίο και κάθε καλό, στην ίδια προσωπικά!






to e-periodiko mas
6 Σχόλια

6 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσα συνέντευξη τόσο που το βιβλίο της μπήκε στη λίστα αγορών μου. Εύχομαι καλοτάξιδο να είναι και ναι πιστεύω και εγώ ΄΄οτι οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν όλα όσα βάζουν στόχο.
    Καλό Σ/Κο κυρίες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρουσα στη συνέντευξη και το βιβλίο Αννούλα μου! Μπήκε και στη δική μου λίστα, πρέπει να σου πω...
      Καλή σου εβδομάδα, φίλη
      Πολλά φιλιά!
      Μ

      Διαγραφή
  2. Μου αρέσει να βλέπω νέους ανθρώπους να μπαίνουν στην συγγραφή βιβλίων. Βλέπω μια ενδιαφέρουσα γυναίκα από την περιφέρεια μάλιστα, κάτι πολύ σημαντικό. Επίσης βλέπω ένα ενδιαφέρον θέμα στο βιβλίο της. Μάλιστα μου κάνει εντύπωση ότι το πεδίο δράσης είναι εκτός Ελλάδας, γεγονός που δείχνει ένα πεδίο γνώσης.
    Της εύχομαι κάθε επιτυχία και σε σας Καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου αρέσει Γιάννη μου, γι' αυτό και θέλησα να κάνω αυτή τη συνέντευξη, χωρίς να γνωρίζω πως είναι η πρώτη που δίνει η Θωμαή για το βιβλίο! Εύχομαι να της φέρω γούρι...
      Καλή εβδομάδα, φίλε μου
      Σ' ευχαριστώ που πέρασες
      Μ

      Διαγραφή
  3. "Η ευτυχία άλλωστε είναι απόφαση!" Τί όμορφο που είναι αυτό!
    Μαρινάκι και το βιβλίο φαίνεται ενδιαφέρον και η συγγραφέας, ως άτομο, φαίνεται "ψαγμένη"! Και αυτό είναι υπέροχο, ειδικά όταν μιλάμε για έναν νέο άνθρωπο!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου! Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνέντευξη! Κι εγώ ξεχώρισα τη φράση που αναφέρεις, μου άρεσε πολύ! Είναι πραγματικά, πολύ ωραίο να ανακαλύπτει κανείς νέους ανθρώπους και συγγραφείς που έχουν κάτι να πουν!
      Σ' ευχαριστώ που πέρασες φίλη!!
      Πολλά γλυκά φιλιά
      Μ

      Διαγραφή

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram