Η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από ένα βιβλίο


Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς δεν θα βρει πιο ποιοτικό δώρο από ένα βιβλίο. Μέσα από το ταλέντο του συγγραφέα μπορεί κανείς να δει με άλλο μάτι το κάθε τι. Τις μέρες των γιορτών, όλοι γινόμαστε λίγο πιο ευαίσθητοι και συναισθηματικοί έτσι ώστε να είμαστε καλύτεροι δέκτες ενός βιβλίου. Τα παιδιά, ακόμα περισσότερο. Γι' αυτό διαλέξαμε για σας βιβλία για μικρά και μεγάλα παιδιά, που θα ταξιδέψουν στο όνειρο ή τη φαντασία, δημιουργώντας εικόνες και ορίζοντες για όσους το επιλέξουν...



Σκρούτζ
Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία: Βασισμένη στα "Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα" του Καρόλου Ντίκενς
Για αναγνώστες που προτιμούν να συνδυάζουν τις λέξεις με εικόνες,
 αλλά και για τους λάτρεις των κόμικς. 
---
Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα
Ήταν κάποτε μια μάγισσα, που την έλεγαν Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη.
Η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν, που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Αλλά πιο πολύ απ' όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα!
---
Ένα έλκυθρο γεμάτο δώρα
Αυτή την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ακολουθήστε τον Άγιο Βασίλη και μοιράστε μαζί του τα δώρα.
Βλέπετε το έλκηθρο; 
Σας περιμένει για μια τρελή πτήση στον παγωμένο ουρανό!


Η μαγεία των Χριστουγέννων
Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγικό για τα παιδιά από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Το κοριτσάκι της ιστορίας ζει με ενθουσιασμό κάθε στιγμή, από το στόλισμα του δέντρου, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, μέχρι το άνοιγμα των δώρων την Πρωτοχρονιά.
Ξεφυλλίστε τις υπέροχες σελίδες και δείτε πώς αναβοσβήνουν τα φωτάκια!
---
Παραμονή Πρωτοχρονιάς
Διαβάστε την όμορφη αυτή ιστορία με τις φανταστικές ζωγραφιές, ακούστε την υπέροχη μελωδία και μπείτε στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
καθώς όλα τα παιδιά περιμένουν τον Αη Βασίλη να φέρει τα δώρα.


Μικρές ιστορίες για τα Χριστούγεννα
Αυτό το απολαυστικό βιβλίο περιλαμβάνει πέντε σύντομες ιστορίες, ιδανικές για ανάγνωση σε μικρά παιδιά. Η λαμπερή εικονογράφηση και οι ευχάριστες ιστορίες είναι γεμάτες από τη 
μαγεία των Χριστουγέννων.
---
Χριστουγεννιάτικες ιστορίες απ' όλο τον κόσμο
Το βιβλίο περιέχει τέσσερα χριστουγεννιάτικα διηγήματα, μικρά αριστουργήματα μεγάλων συγγραφέων, των Πιερ - Αλεξίς Πονσόν ντι Τεράιγ, Αλφόνς Ντοντέ, Ανατόλ Φράνς,Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Ο ντι Τεράιγ γράφει ένα όμορφο και τρυφερό διήγημα για μια νεράιδα των Χριστουγέννων.
Ο Αλφόνς Ντοντέ μια διασκεδαστική ιστοριούλα για ένα λαίμαργο παπά.
Ο Ανατόλ Φράνς για το πώς κλήθηκε από το αστέρι της Βηθλεέμ ο τρίτος μάγος και 
ο Άντερσεν τέλος, γράφει για κάποιο χριστουγεννιάτικο έλατο.


Ο Άγιος Βασίλης είμαι εγώ, 
εσύ κι όλοι αυτοί που έχουν καρδιά να αγαπάνε
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, καταφτάνει στο γραφείο του Μαξ Μαρίλο, ενός ντετέκτιβ ειδικευμένου σε παραφυσικά φαινόμενα, ένα γράμμα από έναν άγνωστο σ' αυτόν οργανισμό, ο οποίος του ζητάει να αποδείξει αν υπάρχει ή όχι Άγιος Βασίλης. Έκπληκτος από την απρόσμενη αυτή αποστολή, ο ντετέκτιβ μεταβαίνει στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, επισκέπτεται ένα ιδιόρρυθμο μουσείο για τον Άγιο Βασίλη, μαθαίνει μαζί με τους αναγνώστες για τα πρόσωπα που έχει λάβει ο Άγιος ανά τους αιώνες, τους λόγους που οδήγησαν στην καθιέρωσή του ως "Αγίου των παιδιών" τον τελευταίο αιώνα και, τέλος, αφού επισκεφτεί διαδικτυακά διάφορους τόπους ανά τον κόσμο που σχετίζονται μ' αυτόν, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι...
Μια αναδρομή στην ιστορία της μορφής του Άγιου Βασίλη ανά τον κόσμο, μέσα από μια περιπέτεια γραμμένη με χιούμορ, γεμάτη απρόοπτα και καλά κρυμμένα μυστικά.
---
Οι πειρατές της καμινάδας
Ένα βράδυ Πρωτοχρονιάς, λίγο πριν σημάνουν μεσάνυχτα, ένας πελαργός, ένας χιονάνθρωπος, ένας κόκκινος ιππόκαμπος, δύο παιδιά και δύο πειρατές συναντιούνται γύρω από μια καμινάδα.
Ποιοι είναι; Από πού έρχονται;
Και το κυριότερο: τι γυρεύουν γύρω από μια καμινάδα;
Ένα βαρελάκι με φάρμακο ιλαράς, μια καταχθόνια μάγισσα, ένα ανομολόγητο μυστικό, δύο σοφοί εντομολόγοι, ένα χαμένο ζουζούνι, ένας φουσκομπαλονότης, ένα ανεμολούλουδο και δώδεκα μπαλαντέρ οδηγούν τους ήρωες της ιστορίας σε ανήκουστους κινδύνους, ξέφρενα κυνηγητά και απροσδόκητες περιπέτειες, από τη γιορτή της σαπουνόφουσκας στην Κίνα, στο πάρτι των μεθυσμένων φαντασμάτων, από το γαλάζιο πουπουλένιο σύννεφο στο γκρίζο γρανίτινο φαράγγι.
Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια σε στοιχειωμένους πύργους, μυστικά λιμάνια, κακόφημα πανδοχεία, μυθικά παλάτια, ανεξερεύνητες ζούγκλες και φουρτουνιασμένους ωκεανούς.
---
Χριστουγεννιάτικα διηγήματα
Διαβάζοντας Παπαδιαμάντη στις μέρες μας, γνωρίζουμε όχι μόνο έναν κόσμο που φεύγει, αν δεν έχει κιόλας φύγει, αλλά προ πάντων μια στάση ζωής, έναν τρόπο να βλέπουμε γεγονότα, ανθρώπους και καταστάσεις στην κάθε φορά επίκαιρη πραγματικότητα. Πώς βιώνεται π.χ. η μετοχή στην ανθρώπινη κοινότητα, η συμπάθεια στη σχέση των ανθρώπων με τα ποικίλα δεινά τους, η διάκριση και επιλογή ανάμεσα στο αληθινό και στο ψεύτικο. Μια στάση ζωής σμιλεμένη μέσα από αιώνες παράδοσης και πολιτισμού, στέρεη και πάντα πολύτιμη. 
Θησαυρός που μπορούν να τον ανακαλύψουν και οι καινούργιες γενιές μέσα στις ιστορίες του μεγάλου μας συγγραφέα και να χαρούν την κριτική και ποιητική συνάμα σκέψη του, το χιούμορ και την απαράμιλλη εκφραστική του τέχνη.

Περιέχονται τα διηγήματα:
- Άνθος του γιαλού
- Το κρυφό μανδράκι
- Ο Αμερικάνος
- Στο Χριστό, στο κάστρο
- Φιλόστοργοι
---
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram