Σελίδες

Ετικέτες

Αρχική σελίδα

13/4/14

Μπακαλιάρος με σπανάκι και τομάτα

Μια παραδοσιακή συνταγή από την Κρητική κουζίνα για τη σημερινή ημέρα, εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη και πολύ θρεπτική, που μας έστειλε ο καλό μας φίλος Μπάμπης Τσαγκατάκης.

Υλικά που θα χρειαστείτε:



Ένας μπακαλιάρος παστός, περίπου στο κιλό
3/4 του κιλού, σπανάκι
1 κούπα λάδι
πιπέρι, ΟΧΙ αλάτι (έχει ο μπακαλιάρος)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φρέσκες τομάτες και λίγος τοματοπελτές
1 σκελίδα σκόρδο

Πώς θα το φτιάξετε:

Ξαρμυρίστε πρώτα τον μπακαλιάρο και κόψτε τον σε μερίδες...
Ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαραίνετε στο λάδι, μαζί με το σπανάκι. Όταν αρχίσει να γίνεται το σπανάκι, ρίχνετε τη ντομάτα, το πιπέρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Μόλις το φαγητό πάρει μια βράση, βάζετε πάνω από όλα τα υλικά το μπακαλιάρο φροντίζοντας η σάλτσα να τον σκεπάζει και χαμηλώνετε το μάτι της κουζίνας, στο μισό. Το αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά και είναι έτοιμο!...

Εμείς τη δοκιμάσαμε και μας άρεσε πολύ. Περιμένουμε και τις δικές σας εντυπώσεις!...
Blogger Widget