Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

Φτιάξτε μια εύκολη τάρτα κεράσι!

Πρωτομηνιά σήμερα και μια που η μέρα το καλεί, ας γλυκαθούμε λίγο. Η τάρτα κεράσι που σας έχουμε, είναι απλή και εύκολη, χωρίς όμως να στερείται σε γεύση!


Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
400 gr αλεύρι
200 gr μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 - 4 κουταλιές της σούπας νερό
500 gr κεράσια

Πώς θα τη φτιάξετε
Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε, στη συνέχεια προσθέτετε τη μαργαρίνη και ζυμώνετε τα υλικά στο μπολ μέχρι να αρχίσουν να γίνονται κομματάκια.

Ρίχνετε 2 - 4 κουταλιές κρύο νερό και συνεχίζετε μέχρι να γίνει μια πεντανόστιμη μπαλίτσα ζύμης, την οποία θα αφήσετε για μια ώρα στο ψυγείο.


Όση ώρα είναι η ζύμη σας στο ψυγείο, εσείς πλένετε και αφαιρείτε το κουκούτσι από τα κεράσια, κόβοντάς τα στη μέση.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο, το οποίο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το ταψάκι της τάρτας σας.

Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψάκι χωρίς να σκιστεί, αφού προηγουμένως το έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο, για να μη κολλήσει στο ψήσιμο.
Στη συνέχεια στρώνετε τα πλαϊνά τοιχώματα και κόβετε ότι περισσεύει, τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι, ώστε να ψηθεί καλύτερα.


Τώρα, θα ρίξετε λίγη ζάχαρη και θα τοποθετήσετε τα κεράσια με την κυρτή πλευρά του κάθε κομματιού από πάνω, έτσι ώστε να έχει καλύτερη όψη, η τάρτα σας και θα ρίξετε λίγη ακόμα ζάχαρη, έτσι σα να την "αλατίζετε", θα γυρίσετε τις άκρες προς τα μέσα να αγκαλιάσουν τα κεράσια και θα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 20 λεπτά.

Σημείωση: Τα υλικά που σας δίνουμε, είναι για ταρτιέρα με διάμετρο 30cm.

Καλή επιτυχία και καλό μήνα!!!


Τα αγαπημένα του μήνα

Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;

Βραδιά πανσέληνου και μια χούφτα ασήμι σκορπά στον ορίζοντα λούζει τα πλακόστρωτα, τις μικρές αυλές τα λαξεμένα χωριά, που σκαρφαλώνουν στα βραχώδη νησάκια  των Κυκλάδων και της άγονης γραμμής
Ανάμεσα στις βουκαμβύλιες και στα ασβεστωμένα παρτέρια ξεπηδούν βήματα που μετρούν τη γοητεία τόπων μαγικών κι εκεί παρέα με το θαλασσινό αγέρι όρκους δίνουν έρωτα σε τρυφερά χείλη
Στην άμμο, κοχύλια ασημόχρυσα πολύτιμα πετράδια γίνονται κι αποθέτονται μ’ ευλάβεια σε κοριτσίστικους λαιμούς Φιλιά και όνειρα σκορπίζονται στη γλυκιά νύχτα μαζί με τους ήχους του παφλασμού
Μετρά το κύμα καλοκαίρια και κορμιά εικόνες που μπλέκονται στο χώρο και στο χρόνο κι αφήνουν αποτύπωμα βαθύ σε καρδιές αλώβητες μοναχικές Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;
Χορεύουν ανέμελα οι φλόγες της φωτιάς κι εγώ κουρνιάζω ξανά στην αγκαλιά σου Ο ήχος των ονείρων μας μου λέει ψιθυριστά Ήταν πανσέληνος, δε ξέχασα, γι’ αυτό θα είμαι πάντα κοντά σου…



Καφές φραπέ, μια ελληνική ιστορία 60 χρόνων...

Συνηθίζουμε να λέμε ελληνικό τον καφέ που γίνεται στο μπρίκι, με το μερακλίδικο καϊμάκι και το εκπληκτικό άρωμα. Ελληνικός όμως είναι και ο φραπέ, αφού έλληνας τον επινόησε, εδώ και 60 χρόνια.

Η ιστορία ξεκινά από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε τυχαία το 1957, ο φραπέ από τον Δημήτρη Βακόνδιο. Ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρείας Νεστλέ στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας, παρουσίασε ένα νέο προϊόν για παιδιά στη ΔΕΘ. Ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντας το με γάλα και χτυπώντας το στο σέικερ. Προϊόν της ίδιας εταιρίας ήταν και ο στιγμιαίος καφές nescafe, που ήταν ο αγαπημένος του Δημήτρη Βισκόνδιου και συνήθιζε να τον πίνει μέχρι τότε ζεστό. παρασκευασμένο με βραστό νερό και ζάχαρη. Στο διάλειμμα του στη ΔΕΘ, επειδή δεν έβρισκε βραστό νερό, σκέφτηκε να βάλει στο σέικερ το στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη και κρύο νερό, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο φραπέ της ιστορίας.

Από τότε, υπήρξαν διάφορες παραλλαγές με τα βασικά στοιχεία το στιγμιαίο καφέ, το κρύο…

Κρέμες προσώπου από 6 έως 20 ευρώ

Ποιος είπε ότι οι κρέμες προσώπου, πρέπει να είναι ακριβές για να είναι καλές; Είναι ένας μύθος που έχει προ πολλού καταριφθεί κι ας φοβόμαστε να το παραδεχθούμε…

Στα ράφια των selfservice, μπορούμε να βρούμε κρέμες προσώπου που θα περιποιηθούν το δέρμα μας, χωρίς να αδειάσουν το ήδη …ταλαιπωρημένο πορτοφόλι μας. Κρέμες που η τιμή τους ξεκινά από 6 ευρώ και δεν ξεπερνά τα 20 στην ακριβότερη εκδοχή τους.

Ισχυρός συναισθηματικά, άνθρωπος

Πόσο εύκολα θα μπορούσε να περιγράψει κανείς ένα άνθρωπο, που είναι συναισθηματικά ισχυρός; Είναι διαφορετικός από τους άλλους στην όψη, στην περπατησιά, στην ομιλία;... Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τόσο εύκολα. Σίγουρα όμως δεν κυκλοφορεί με ταμπελίτσα στο μέτωπο, ούτε έχει πράσινο δέρμα...Δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς κάνει, μπορούμε όμως να σας πούμε τι δεν κάνει!!!

Αν σ' αρέσει μπάρμπα-Λάμπρο, ξαναπέρνα από την Άνδρο...

(από πού προήλθε η φράση) Το 1788 η Ρωσία ξεσήκωσε για δεύτερη φορά τον ελληνισμό εναντίων των Τούρκων. Μεγάλος ήρωας της επανάστασης αυτής αναδείχτηκε ο θαλασσομάχος Λάμπρος Κατσώνης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...