Φτιάξτε μια εύκολη τάρτα κεράσι!


Πρωτομηνιά σήμερα και μια που η μέρα το καλεί, ας γλυκαθούμε λίγο. Η τάρτα κεράσι που σας έχουμε, είναι απλή και εύκολη, χωρίς όμως να στερείται σε γεύση!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
400 gr αλεύρι
200 gr μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 - 4 κουταλιές της σούπας νερό
500 gr κεράσια

Πώς θα τη φτιάξετε
Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε, στη συνέχεια προσθέτετε τη μαργαρίνη και ζυμώνετε τα υλικά στο μπολ μέχρι να αρχίσουν να γίνονται κομματάκια.

Ρίχνετε 2 - 4 κουταλιές κρύο νερό και συνεχίζετε μέχρι να γίνει μια πεντανόστιμη μπαλίτσα ζύμης, την οποία θα αφήσετε για μια ώρα στο ψυγείο.


Όση ώρα είναι η ζύμη σας στο ψυγείο, εσείς πλένετε και αφαιρείτε το κουκούτσι από τα κεράσια, κόβοντάς τα στη μέση.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο, το οποίο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το ταψάκι της τάρτας σας.

Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψάκι χωρίς να σκιστεί, αφού προηγουμένως το έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο, για να μη κολλήσει στο ψήσιμο.
Στη συνέχεια στρώνετε τα πλαϊνά τοιχώματα και κόβετε ότι περισσεύει, τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι, ώστε να ψηθεί καλύτερα.


Τώρα, θα ρίξετε λίγη ζάχαρη και θα τοποθετήσετε τα κεράσια με την κυρτή πλευρά του κάθε κομματιού από πάνω, έτσι ώστε να έχει καλύτερη όψη, η τάρτα σας και θα ρίξετε λίγη ακόμα ζάχαρη, έτσι σα να την "αλατίζετε", θα γυρίσετε τις άκρες προς τα μέσα να αγκαλιάσουν τα κεράσια και θα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 20 λεπτά.

Σημείωση: Τα υλικά που σας δίνουμε, είναι για ταρτιέρα με διάμετρο 30cm.

Καλή επιτυχία και καλό μήνα!!!


to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram