8 απλοί κανόνες γυναικείας κομψότητας



Πάντα, όσο κι αν είναι δύσκολοι οι καιροί που ζούμε, οι γυναίκες θέλουν να είναι όμορφες και καλοντυμένες. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως πρέπει και να ξοδεύουν μεγάλα ποσά για την εμφάνισή τους, που εδώ που τα λέμε στις μέρες μας, δύσκολα βρίσκονται. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ξοδεύουν σωστά, έτσι ώστε να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα με τις μικρότερες δαπάνες.

Πολλές καλοντυμένες γυναίκες ανά τον κόσμο κατά καιρούς έχουν εξηγήσει τους τρόπους, που πέτυχαν άψογη εμφάνιση και εμείς τους βρήκαμε και σας τους παρουσιάζουμε, γιατί τελικά για τα περισσότερα πράγματα, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!...

Το ντύσιμο, είναι μια μορφή επικοινωνίας
Υπάρχει μια θεωρία, σύμφωνα με την οποία, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι και τι κάνεις, πάντα με την εμφάνισή σου, δίνεις ένα μήνυμα. Ειδικοί στη γλώσσα του σώματος επικοινωνιολόγοι, έχουν χτίσει καριέρες πάνω στη θεωρία αυτή. Πιστεύουν πως η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι απλά μια στιλιστική επιλογή, αλλά μια έκφραση του εαυτού μας. Η ενδυμασία λέει κάτι στους γύρω μας, είτε το επιδιώκουμε, είτε όχι.

Η εμφάνιση αποτελεί κοινωνική δήλωση
Με τα ρούχα μας μπορούμε να δηλώσουμε ιδέες και απόψεις. Υπάρχει λόγος, που ντυνόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο στο γραφείο και με εξίσου συγκεκριμένο αλλά διαφορετικό για ένα πάρτι, ενώ σπανίως αυτοί οι δυο τρόποι είναι ίδιοι. Τα ρούχα μας δηλώνουν παρουσία και θέση.

Η εφαρμογή είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα
Μπορεί να ξοδέψουμε πολλά χρήματα για την γκαρνταρόμπα μας, μπορεί να φοράμε ρούχα με την τελευταία λέξη της μόδας, αλλά να μη μας ταιριάζουν ή να μην εφαρμόζουν σωστά πάνω μας. Δεν πρόκειται να δείχνουμε κομψές, όσο κι αν αυτά «φωνάζουν» πως είναι ακριβά. Η στυλίστρια Stacy London λέει, πως πολλές γυναίκες φορούν ρούχα που δεν τους ταιριάζουν επειδή δεν αποδέχονται το σώμα τους. Είναι τεράστιο λάθος! Θα πρέπει να αποδεχόμαστε το σώμα μας και να φοράμε ό,τι ταιριάζει στο σωματότυπό μας, αν θέλουμε να δείχνουμε κομψές. Άλλωστε, το καλύτερο αξεσουάρ είναι η αυτοπεποίθηση.

Αξίζει η επένδυση σ’ ένα καλό τζιν
Ένα καλό τζιν που θα αντέχει στο χρόνο, θα αποδειχθεί μια σημαντική επένδυση στυλ, η οποία θα αποσβέσει τα χρήματα με την ποιότητα. Ένα τζιν κλασσικό μπορεί να δώσει λύση και νεανική πνοή στην εμφάνιση κάθε ηλικίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι πανάκριβο, θα πρέπει όμως να είναι καλό σε ποιότητα.

Το ντύσιμο είναι, μισό προσωπικό στυλ και μισό, περίστασηΑκόμα κι αν είναι αλήθεια πως το ντύσιμο εκφράζει τον βαθύτερο εαυτό μας, δεν είναι σωστό να αγνοήσουμε πως δεν μπορούμε να εμφανιστούμε στο γραφείο με σούπερ μίνι, όσο κι αν μας πηγαίνει και μας αρέσει, όπως δεν φοράμε τις πιζάμες μας εκτός σπιτιού. Είναι σοφό να υπολογίζουμε πάντα τις περιστάσεις για κάθε μας εμφάνιση.

Η σημασία της μόδας και των επιταγών της
Είναι πολύ λογικό να δοκιμάζουμε διάφορες τάσεις της μόδας και να αγαπάμε κάποιες απ’ αυτές λίγο περισσότερο, γιατί μας βολεύουν και μας ταιριάζουν. Όμως είναι σημαντικό να ξεχωρίζουμε σε ποιες περιστάσεις θα τις ακολουθήσουμε. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να εμφανιστούμε σε μια επίσημη κοινωνική εκδήλωση όπως ο γάμος ενός συγγενούς με τα αγαπημένα μας σανδάλια, όσο κι αν η τάση της μόδας, το επικροτεί. Μπορούν να περιμένουν μια ημέρα για βόλτα!

Μικρά κολπάκια μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση
Κάτι απλό, όπως το πώς θα χαλαρώσουμε λίγο τη ζώνη που φοράμε στη μέση ή μια πτύχωση στο πουκάμισο, μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο στυλ μας. Δεν μιλάμε για αλλαγές σ’ ολόκληρη τη ντουλάπα, απλά για ένα ρεβέρ στο παντελόνι μας ή για ένα γύρισμα στα μανίκια του πουκάμισου, που μπορούν να μεταμορφώσουν εντελώς την εμφάνισή μας στη στιγμή. Ένα εντυπωσιακό κόσμημα, πάνω σ’ ένα ήσυχο πουλόβερ ή σε ένα απλό φόρεμα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να τονίσουν την κομψότητά μας.

Πάνω απ’ όλα η εμφάνιση πρέπει να έχει υπογραφή
Τη δική μας υπογραφή! Αυτό που ορίζει το δικό μας προσωπικό στυλ, είτε πρόκειται για ένα χρυσό βραχιόλι που πάντα φοράμε, είτε για ένα εφαρμοστό τζιν. Κάποιες γυναίκες αγαπούν ιδιαίτερα τις φούστες για παράδειγμα, άλλες τα παντελόνια και δεν τα αποχωρίζονται εύκολα. Αυτό που θα χαρακτηρίζει την εμφάνισή μας, ορίζει και το προσωπικό μας στυλ, μέχρι να αποφασίσουμε εμείς πότε θα το αλλάξουμε.



πηγή: whowhatwear.com

κείμενο - μετάφραση: to e-periodiko mas




to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram