Μια πεντανόστιμη πίτα που κάνει ακόμα κι εκείνους που βλέπουν κουνουπίδι και τρέχουν μακριά, να την απολαμβάνουν. Ό,τι πρέπει δηλαδή για "δύσκολα" παιδιά, μικρά και μεγάλα...
Υλικά που χρειάζονται:
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 60 - 70 gr ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι κάρυ σε σκόνη
- 1 κούπα τσαγιού γάλα
- 6 - 7 μεγάλα αυγά
- 180 -190 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι baking powder
- 100 gr σκληρό τυρί της αρεσκείας σας
- 100 gr γραβιέρα
- αλάτι - πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
Πλένετε το κουνουπίδι και το χωρίζετε σε μπουκίτσες. Σε μια κατσαρόλα που βράζει ρίχνετε το κουνουπίδι, αφού πρώτα ρίξετε αλάτι και το βράζετε για 15 λεπτά, μαζί με το καρότο. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε καλά.
Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε πρώτα σε ροδέλες. Κρατήστε 15 ροδέλες για γαρνιτούρα και το υπόλοιπο το ψιλοκόβετε και το μαραίνετε με το κάρυ και τη δάφνη.
Χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε το γάλα, το αλεύρι, το baking powder. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα τυριά τριμμένα το, κρεμμύδι που έχετε μαράνει με το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε το μείγμα πολύ καλά.
Στη συνέχεια παίρνετε ένα στρογγυλό σκεύος (ταψί ή πυρέξ) διαμέτρου 28 -30 cm. και στρώνετε μέσα του χαρτί ψησίματος. Ρίχνετε το 1/3 του μείγματος και στη συνέχεια τοποθετείτε τις φουντίτσες του κουνουπιδιού τη μία κοντά στην άλλη. Κατόπιν ρίχνετε και το υπόλοιπο μείγμα. Κουνάτε το ταψί για να καλύψει το μείγμα τα κενά και τοποθετείτε στην επιφάνεια τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού που έχετε κρατήσει και τις φετούλες του καρότου.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC, μέχρι να ροδίσει.
Σημειώσεις:
1. Βγαίνουν 8 μερίδες
2. Για να εφαρμόσει το χαρτί ψησίματος στο στρογγυλό ταψί, δεν έχετε παρά να το βρέξτε καλά και να το στύψετε, όπως θα κάνατε με ένα πανάκι. Βρεμένο το χαρτί, εφαρμόζει τέλεια!
Καλή επιτυχία!
Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πολύ υπερωχο
ΑπάντησηΔιαγραφή