Η Αθήνα γιορτάζει την Αποκριά!...


Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων


Πολύ κέφι και δημιουργική φαντασία, είναι και φέτος η κινητήριος δύναμη στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας για την Αποκριά. 
Επιδίωξη είναι να μας παρασύρει όλους σε ένα ζωντανό, χαρούμενο γλέντι, τόσο στους παραδοσιακούς αποκριάτικους προορισμούς όσο και στις γειτονιές. Μια γιορτή για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις με σύγχρονες ιδέες και εκδηλώσεις που θα είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.
Όλο το Φεβρουάριο ο παλμός της Αποκριάς θα απλωθεί στην Πλάκα, το Μοναστηράκιτο Θησείο, την Κυψέλη, τον Άγιο Παύλο, το Λόφο του Φιλοπάππου, καθώς και στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων.


Η Πλάκα φέτος την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου θα ζωντανέψει όπως παλιά και στους κεντρικούς της δρόμους θα ξεφαντώσουν όλοι σε ένα μεγάλο αθηναϊκό αποκριάτικο πάρτι. 
Η γιορτή ξεκινάει το μεσημέρι στις 12 από την Πλατεία Κοτζιά  με την αποκριάτικη διαδρομή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων προς το Μοναστηράκι, ενώ την ίδια ώρα θα ξεκινήσει από την Πλάκα (Μοναστηράκι – Θησείο) το Μουσικό Σχήμα «Λευτέρης Γρηγορίου & GlobalDaoulia» που θα ξεσηκώσουν τον κόσμο με παραδοσιακά μουσικά όργανα. Στις 7μ.μ. η Χορωδία ΔΑ σε λάτιν ρυθμούς, στον σταθμό Μετρό Μοναστηρακίου, ενώ στις 9μ.μ. καρναβαλιστές από τις Μορφές Έκφρασης με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια θα παρελάσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Μετρό Ακροπόλεως – Μοναστηράκι).

Το καθιερωμένο ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους, είναι την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό, το Ζάππειοόπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί διαφορετικά δρώμενα. Από τις 11 το πρωί όλος ο χώρος θα είναι διακοσμημένος αποκριάτικα, ενώ θα περιμένουν τα παιδιά για ένα ξεχωριστό πρωινό μουσικοκινητικά παιχνίδια, αποκριάτικα έθιμα, παιδικές χορωδίες, εικαστικά δρώμενα με αποκριάτικες κατασκευές, facepainting, μπαλονοκατασκευές και ξυλοπόδαροι.

Όμως εκτός από τη καθιερωμένη γιορτή, τα παιδιά κατασκευάζουν μάσκες στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Αθηναίων, βλέπουν καραγκιόζη και παίζουν «Ζαχαρομουτζουρώματα» στο Π.Κ. «Μελίνα» και διασκεδάζουν με παιχνίδια και πάρτι, σε όλα τα Πολιτιστικά Κέντρα.

Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές, συναυλίες και καρναβαλιστές θα πλημμυρίσουν και τις Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής στις 8/2 στο Πάρκο Φιξ (Πατησίων), στις 14/2 στη Φωκίωνος Νέγρη, στις 15/2 στο Άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος, ενώ ο Σπύρος Πολυκανδριώτης στις 22/2 θα ντύσει μουσικά την Πλ. Πλυτά. Και βέβαια οι εκπλήξεις στις Κοινότητες δεν σταματάνε εδώ…

Ο  Οργανισμός αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα Μουσικά του Σύνολα, που όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν παρουσιάσει εξαιρετική δουλειά, και έτσι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Χορωδία, τη BigBand και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και σε κλειστές αίθουσες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με λαγάνα, χαλβά και φυσικά πολύ γλέντι.
Γιορτή για τα Κούλουμα θα πραγματοποιηθεί και στο Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στο τηλέφωνο:  210 52 84 800

πηγή: opanda.gr
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram