Στιγμές jazz σε μια έκθεση!



Το Athens House of Photography παρουσιάζει από το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και ως τις 27 του μήνα την έκθεση φωτογραφίας και το φωτογραφικό λεύκωμα του Ανδρέα Ζαχαράτου με τίτλο "Jazz Moments".

Ο Ανδρέας Ζαχαράτος μέσα από το φακό του, αιχμαλωτίζει στιγμές από την ελληνική και τη διεθνή τζαζ σκηνή και τις αποτυπώνει, αναδεικνύοντας το συναίσθημα και το δυναμισμό της τζαζ μουσικής. Φωτογραφίες μοναδικές συνθέτουν μια "άλλη μουσική", αφού οι νότες γίνονται εικόνες δημιουργώντας μια εξαίσια φωτογραφική σύνθεση, που δεν αφήνει κανένα αδιάφορο.

Πρόκειται για μια έκθεση, που μαγεύει κάθε επισκέπτη με το απαράμιλλο σε ομορφιά φωτογραφικό υλικό που εστιάζει στη λεπτομέρεια για να οδηγήσει τη ματιά στον άνθρωπο, που δημιουργεί τους ήχους και τα συναισθήματα μιας μουσικής τόσο ξεχωριστής και τόσο διαχρονικής, όπως είναι η jazz.

Ο Ανδρέας Ζαχαράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και σπούδασε photograghy και ciematography στην σχολή κινηματογράφου του Λυκούργου Σταυράκου στην Αθήνα, αποφοιτώντας με άριστα. Εργάστηκε ως Διευθυντής Φωτογραφίας από το 1985 ως σήμερα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.).

Από το 1993 εκθέτει φωτογραφίες του, συμπληρώνοντας 18 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει εκδώσει ένα  ακόμα φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο "ΜΑΝΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ & ΧΡΟΝΟ". Έχει βραβευθεί σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και έχει συμμετάσχει ως Διευθυντής Φωτογραφίας ταινιών τεκμηρίωσης σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Για πολλά χρόνια δίδαξε βασικές αρχές Φωτογραφίας, εικονοληψία, αισθητική εικόνας, διεύθυνση φωτογραφίας κινηματογράφου και τηλεόρασης σε κρατικά αλλά και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. στον κλάδο των Μ.Μ.Ε.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Τζένη Λυκουρέζου και το Athens House of Photography, βρίσκεται στην οδό Ζηρίνη 23 στην Κηφισιά. Το φωτογραφικό λεύκωμα "Jazz Moments" είναι από τις εκδόσεις "Τόπος".

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 17:00 - 21:00 και Τετάρτη και Σάββατο: 10:00 - 15:00
Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 210 52 28 696 - 6981 ή να στείλτε μήνυμα στο info@phototheatron.com


Καλή σας εβδομάδα!
Πληροφορίες από: culturenow.gr 
Κείμενο: "to e-periodiko mas"

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram