Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Powered By | blogger widgets

Στιγμές jazz σε μια έκθεση!


Το Athens House of Photography παρουσιάζει από το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και ως τις 27 του μήνα την έκθεση φωτογραφίας και το φωτογραφικό λεύκωμα του Ανδρέα Ζαχαράτου με τίτλο "Jazz Moments".


Ο Ανδρέας Ζαχαράτος μέσα από το φακό του, αιχμαλωτίζει στιγμές από την ελληνική και τη διεθνή τζαζ σκηνή και τις αποτυπώνει, αναδεικνύοντας το συναίσθημα και το δυναμισμό της τζαζ μουσικής. Φωτογραφίες μοναδικές συνθέτουν μια "άλλη μουσική", αφού οι νότες γίνονται εικόνες δημιουργώντας μια εξαίσια φωτογραφική σύνθεση, που δεν αφήνει κανένα αδιάφορο.

Πρόκειται για μια έκθεση, που μαγεύει κάθε επισκέπτη με το απαράμιλλο σε ομορφιά φωτογραφικό υλικό που εστιάζει στη λεπτομέρεια για να οδηγήσει τη ματιά στον άνθρωπο, που δημιουργεί τους ήχους και τα συναισθήματα μιας μουσικής τόσο ξεχωριστής και τόσο διαχρονικής, όπως είναι η jazz.

Ο Ανδρέας Ζαχαράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και σπούδασε photograghy και ciematography στην σχολή κινηματογράφου του Λυκούργου Σταυράκου στην Αθήνα, αποφοιτώντας με άριστα. Εργάστηκε ως Διευθυντής Φωτογραφίας από το 1985 ως σήμερα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.).

Από το 1993 εκθέτει φωτογραφίες του, συμπληρώνοντας 18 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει εκδώσει ένα  ακόμα φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο "ΜΑΝΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ & ΧΡΟΝΟ". Έχει βραβευθεί σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και έχει συμμετάσχει ως Διευθυντής Φωτογραφίας ταινιών τεκμηρίωσης σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Για πολλά χρόνια δίδαξε βασικές αρχές Φωτογραφίας, εικονοληψία, αισθητική εικόνας, διεύθυνση φωτογραφίας κινηματογράφου και τηλεόρασης σε κρατικά αλλά και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. στον κλάδο των Μ.Μ.Ε.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Τζένη Λυκουρέζου και το Athens House of Photography, βρίσκεται στην οδό Ζηρίνη 23 στην Κηφισιά. Το φωτογραφικό λεύκωμα "Jazz Moments" είναι από τις εκδόσεις "Τόπος".

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 17:00 - 21:00 και Τετάρτη και Σάββατο: 10:00 - 15:00
Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 210 52 28 696 - 6981 ή να στείλτε μήνυμα στο info@phototheatron.com


Καλή σας εβδομάδα!
Πληροφορίες από: culturenow.grforfree.gr
Κείμενο: "to e-periodiko mas"

Marina - Olga

Τα αγαπημένα του μήνα

Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;

Βραδιά πανσέληνου και μια χούφτα ασήμι σκορπά στον ορίζοντα λούζει τα πλακόστρωτα, τις μικρές αυλές τα λαξεμένα χωριά, που σκαρφαλώνουν στα βραχώδη νησάκια  των Κυκλάδων και της άγονης γραμμής
Ανάμεσα στις βουκαμβύλιες και στα ασβεστωμένα παρτέρια ξεπηδούν βήματα που μετρούν τη γοητεία τόπων μαγικών κι εκεί παρέα με το θαλασσινό αγέρι όρκους δίνουν έρωτα σε τρυφερά χείλη
Στην άμμο, κοχύλια ασημόχρυσα πολύτιμα πετράδια γίνονται κι αποθέτονται μ’ ευλάβεια σε κοριτσίστικους λαιμούς Φιλιά και όνειρα σκορπίζονται στη γλυκιά νύχτα μαζί με τους ήχους του παφλασμού
Μετρά το κύμα καλοκαίρια και κορμιά εικόνες που μπλέκονται στο χώρο και στο χρόνο κι αφήνουν αποτύπωμα βαθύ σε καρδιές αλώβητες μοναχικές Ήταν πανσέληνος, θυμάσαι;
Χορεύουν ανέμελα οι φλόγες της φωτιάς κι εγώ κουρνιάζω ξανά στην αγκαλιά σου Ο ήχος των ονείρων μας μου λέει ψιθυριστά Ήταν πανσέληνος, δε ξέχασα, γι’ αυτό θα είμαι πάντα κοντά σου…



Καφές φραπέ, μια ελληνική ιστορία 60 χρόνων...

Συνηθίζουμε να λέμε ελληνικό τον καφέ που γίνεται στο μπρίκι, με το μερακλίδικο καϊμάκι και το εκπληκτικό άρωμα. Ελληνικός όμως είναι και ο φραπέ, αφού έλληνας τον επινόησε, εδώ και 60 χρόνια.

Η ιστορία ξεκινά από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε τυχαία το 1957, ο φραπέ από τον Δημήτρη Βακόνδιο. Ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρείας Νεστλέ στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας, παρουσίασε ένα νέο προϊόν για παιδιά στη ΔΕΘ. Ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντας το με γάλα και χτυπώντας το στο σέικερ. Προϊόν της ίδιας εταιρίας ήταν και ο στιγμιαίος καφές nescafe, που ήταν ο αγαπημένος του Δημήτρη Βισκόνδιου και συνήθιζε να τον πίνει μέχρι τότε ζεστό. παρασκευασμένο με βραστό νερό και ζάχαρη. Στο διάλειμμα του στη ΔΕΘ, επειδή δεν έβρισκε βραστό νερό, σκέφτηκε να βάλει στο σέικερ το στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη και κρύο νερό, δημιουργώντας έτσι τον πρώτο φραπέ της ιστορίας.

Από τότε, υπήρξαν διάφορες παραλλαγές με τα βασικά στοιχεία το στιγμιαίο καφέ, το κρύο…

Κρέμες προσώπου από 6 έως 20 ευρώ

Ποιος είπε ότι οι κρέμες προσώπου, πρέπει να είναι ακριβές για να είναι καλές; Είναι ένας μύθος που έχει προ πολλού καταριφθεί κι ας φοβόμαστε να το παραδεχθούμε…

Στα ράφια των selfservice, μπορούμε να βρούμε κρέμες προσώπου που θα περιποιηθούν το δέρμα μας, χωρίς να αδειάσουν το ήδη …ταλαιπωρημένο πορτοφόλι μας. Κρέμες που η τιμή τους ξεκινά από 6 ευρώ και δεν ξεπερνά τα 20 στην ακριβότερη εκδοχή τους.

Η πρώτη Ελληνίδα φοιτήτρια.

Στις μέρες μας, είναι αυτονόητο και πολύ συνηθισμένο, οι κοπέλες να σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα στατιστικές μελέτες αναφέρουν πως (σε ορισμένες τουλάχιστον σχολές), είναι περισσότερες από τα αγόρια.

Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Οι γυναίκες σ' όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, ήταν ανθρώπινα όντα υποδεέστερα των ανδρών. Δεν είχαν ούτε πρόσβαση, αλλά ούτε και δικαίωμα στη μόρφωση, με μόνη αιτία, το φύλο τους.

Ισχυρός συναισθηματικά, άνθρωπος

Πόσο εύκολα θα μπορούσε να περιγράψει κανείς ένα άνθρωπο, που είναι συναισθηματικά ισχυρός; Είναι διαφορετικός από τους άλλους στην όψη, στην περπατησιά, στην ομιλία;... Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί τόσο εύκολα. Σίγουρα όμως δεν κυκλοφορεί με ταμπελίτσα στο μέτωπο, ούτε έχει πράσινο δέρμα...Δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς κάνει, μπορούμε όμως να σας πούμε τι δεν κάνει!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...