Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη, από τους Re - Act!


Ένα διαφορετικό και άκρως ενδιαφέρον εορταστικό δρώμενο θα πραγματοποιήσει η θεατρική ομάδα Re - Act σε συνεργασία με την Clio Muse. Πρόκειται για μια ξενάγηση στα χριστουγεννιάτικα διηγήματα και τη ζωή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο κέντρο της Αθήνας.

Η διαδρομή - δρώμενο εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού με το γενικό τίτλο "Η Αθήνα γιορτάζει".  Οι θεατές, καλούνται να κάνουν τη διαδρομή - θεατρικό δρώμενο με τίτλο "Christmas Number's - Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη", μαζί με την ομάδα Re - Act, ξεκινώντας από τον "Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσού" και περνώντας από τα μέρη που έζησε αλλά και σύχναζε ο μεγάλος μας συγγραφέας. Κάθε σημείο, μια στάση και κάθε στάση, ένα διήγημα. Οι ήρωες από τα χριστουγεννιάτικα διηγήματα, αφηγούνται τις ιστορίες τους, ξεπηδώντας από τις σελίδες, χάρη στη θεατρική ομάδα και το μεράκι πολλών καλλιτεχνών, που δούλεψαν για το δρώμενο αυτό. Μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα για να γνωρίσουν τον Α. Παπαδιαμάντη μικροί και μεγάλοι.

Οι στάσεις της διαδρομής είναι:
1. 17:30 Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσού (πλατεία Αγ. Γεωργίου, Καρύτση 8)
Το Άνθος του Γιαλού

2. 18:00 Πλατεία Βαρβακείου Αγοράς (Αθηνάς 53)
Βαρβάκειο Σχολείο

3. 18:15 Αριστοφάνους 18
Το Χριστόψωμο - Το σπίτι στου Ψυρρή

4. 18:30 Αγ. Αναργύρων 45
Η Σταχομαζώχτρα - Το μπακάλικο του Καχριμάνη

5. 19:00 εκκλησία Αγ. Αναργύρων (οδός Αγαθάρχου 2 και Αγ. Αναργύρων 16 - 18)
Το κελί των Αγίων Αναργύρων

6. 19:30 πλατεία Ηρώων Ψυρρή
Πρώτες δημοσιεύσεις

7. 19:45 εκκλησία Αγίου Ελισσαίου (Άρεως 14)
Ψάλλοντας στον Άγιο Ελισσαίο

8. 20:00 Τζαμί Τζισδαράκη (πλατεία Μοναστηρακίου)
Το Μοναστηράκι στα Διηγήματα

9. 20:15 Καφενείο η Ωραία Ελλάς (Μητροπόλεως 59)
Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη

Να σημειώσουμε πως ο θεατής μπορεί αν θέλει, να επιλέξει κάποιο μεμονωμένο κομμάτι της διαδρομής, γνωρίζοντας την ώρα, το σημείο και το διήγημα, που τον ενδιαφέρει. Για το λόγο αυτό, ως τις 25 Δεκεμβρίου, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο δωρεάν, την εφαρμογή της ξενάγησης της Clio Muse. Παράλληλα θα ανακαλύψουν ακόμα περισσότερα σημεία, αλλά και ενδιαφέρουσες ιστορίες για τη ζωή και το έργο του Α. Παπαδιαμάντη.

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή πατήστε εδώΕίναι για iOS και Android.
Συνολική διάρκεια του δρώμενου, τρεις ώρες.

Ημέρες παρουσίασης: Σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 17:30.

Η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στην Ειρήνη Μαργαρίτη, η ξενάγηση στον Ανδρέα Φατούρο από την ομάδα Clio Muse, ενδυματολόγος είναι η Κατερίνα Καλφόγλου και συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αθηνά Αλεξοπούλου, Συμεών Τσακίρης, Μάνος Κανναβός, Απόστολος Φράγκος, ενώ συνοδεύουν η λυρική τραγουδίστρια Ειρήνη Τζανετουλάκου και ο Θέμος Σκανδάμης στα κάλαντα.


Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: opanda.grartandlife.gr
Κείμενο: "to e-periodiko mas"
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram