Κοιτάζοντας μέσα μας



Ο μήνας της πιο ζεστής γιορτής του χρόνου, έφτασε! Σε 25 μέρες έχουμε Χριστούγεννα!!
Φώτα, στολίδια, χαρά, ευφορία, γλυκά, ευχές, δώρα... Αυτό ήταν το "σκηνικό" των γιορτών, μέχρι να το ανατρέψει η οικονομική κρίση που περνάμε. Ο κόσμος ξεχυνόταν στους δρόμους και στα μαγαζιά, παρά το κρύο ή τη βροχή, για να ...ετοιμαστεί.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως μπορούσαν να περάσουν ευτυχισμένες γιορτές, αγοράζοντας... αγοράζοντας... αγοράζοντας...
Ήταν όμως πραγματικά έτσι; Χωρίς τη ζεστασιά. που δίνει στην καρδιά μας η αγάπη και η επικοινωνία με το συνάνθρωπο, το "σκηνικό" της γιορτής μοιάζει να είναι χωρίς φώτα, παγωμένο, μουντό.

Τα τελευταία χρόνια, όλο αυτό άλλαξε. Οι άνθρωποι περιορίζουν τις αγορές τους, τις βόλτες τους, αλλά και τα χαμόγελά τους... Τα φώτα αρχίζουν να λιγοστεύουν, τα στολίδια να θαμπώνουν και η καρδιά να σφίγγεται. Για πολλούς, όλα γυρνούν γύρω από την αγοραστική τους δύναμη, που ρυθμίζει τη διάθεση για γιορτή, τη διάθεση για χαρά και χαμόγελα και όχι άδικα ίσως...

Αν όμως αναλογιστούμε, πως αυτοί που πραγματικά δεν μπορούν να χαρούν, είναι όσοι βρίσκονται μόνοι στον κόσμο, όσοι έχασαν αγαπημένα πρόσωπα, όσοι βρίσκονται στα νοσοκομεία, τα παιδιά που δεν έχουν οικογένεια ή αυτά που κακοποιούνται από τις οικογένειές τους, οι άστεγοι, τότε θα καταλάβουμε πως αυτό που έχει σημασία δεν είναι πόσα έχουμε στην τσέπη μας, αλλά πόσα έχουμε στην  καρδιά μας! 

Τα φετινά Χριστούγεννα ας μην απασχολήσουμε άλλο το μυαλό μας με σκέψεις, που αφορούν τα υλικά αγαθά, όσο απαραίτητα κι αν είναι αυτά. Περισσότερο απαραίτητη είναι η αγάπη, η ζεστασιά και η αλληλεγγύη που μας εξασφαλίζει.
Γι' αυτό, μην ανησυχείτε για κείνα που αγοράζοντα, αλλά γι' αυτά που δεν αγοράζονται ακόμα και με όλο το χρυσάφι του κόσμου! Για να περάσουν οι φετινές γιορτές, αν όχι με χαρά τουλάχιστον με χαμόγελο...

Καλό μήνα & καλές γιορτές




Marina
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram