Ο Πύργος υποδέχεται ταλέντα από όλο τον κόσμο...



Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους ξεκινά στις 3 του Δεκέμβρη και θα ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αργότερα στις 10 του μήνα.

Πρόκειται για το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, που απευθύνεται σε παιδιά και νέους. Οχτώ πόλεις της Πελοπονήσου ο Πύργος, η Αμαλιάδα, η Πάτρα, το Αγρίνιο, τα Λεχαινά, η Ζαχάρω, το Μεσσολόγγι και η Γαστούνη θα φιλοξενήσουν τη μεγαλύτερη νεανική και παιδική γιορτή της χώρας, δίνοντας στους θεατές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κινηματογραφικά έργα από όλο τον κόσμο, ενώ τους δίνει την ευκαιρία να γυρίσουν και τις δικές τους ταινίες μέσα από την Camera Zizanio.

64 ταινίες διαγωνίζονται φέτος. Από αυτές οι 19 είναι μεγάλου μήκους και οι 45 μικρού και μεσαίου μήκους από 34 χώρες, ανάμεσά τους ταινίες μυθοπλασίας, animation αλλά και ντοκυμαντέρ. Τα θέματά τους αφορούν τη φιλία, το φυσικό και σχολικό περιβάλλον, τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, την παγκοσμιοποίηση, τις οικογενειακές σχέσεις, την απώλεια και την ανοχή στη διαφορετικότητα.

Με οικοδεσπότη τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Δημήτρη Σπύρου η πόλη του Πύργου θα μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο κινηματογραφικό εργαστήρι με τα παιδιά όχι μόνο να παρακολουθούν ταινίες που τα ενδιαφέρουν αλλά να μπορούν να γυρίσουν και τη δική τους ταινία. Αξίζει να αναφέρουμε πως εκτός από τις διεθνείς κριτικές επιτροπές των ενηλίκων, θα υπάρχουν και παιδικές κριτικές επιτροπές που θα απονείμουν τα δικά τους βραβεία.

Παρουσιαστές των τελετών έναρξης και λήξης θα είναι ο Iñaki Lamúa και η Marina Muñoz Fortuny από τη Βαρκελώνη, οι οποίοι είναι δύο πρώην "Ζιζάνια". Για πρώτη φορά ήρθαν στο Φεστιβάλ πολύ μικροί αγάπησαν την Ελλάδα και τον Πύργο και έμαθαν εξαιρετικά καλά πλέον τα ελληνικά, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν οι παρουσιαστές του.

Θεσμός αγαπημένος πλέον είναι η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio που μετρά φέτος 16 χρόνια διοργάνωσης. Στα διαγωνιστικά της προγράμματα συμμετέχουν 266 οπτικοακουστικές δημιουργίες παιδιών, εφήβων και νέων μέχρι 20 χρονών. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 1400.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών ανά πόλη, αλλά και τις παράλληλες δράσεις μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.




to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram