Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας στο "Επί Κολωνώ"



Σε ένα από τα πιο δημοφιλή θέατρα της πόλης, το "Επί Κολωνώ" παίζεται μια εξαιρετική παράσταση από την ομάδα Νάμα, η "Λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας" του Κόνορ ΜακΦέρσον, σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη.

Το έργο πραγματεύεται τις δραματικές καταστάσεις που ωθούν μοναχικούς ανθρώπους στην ακραία βία. Ο κεντρικός ήρωας ένας πενηντάρης που ζει μόνος του σε ένα τμήμα του σπιτιού ενός θείου του σε μια συνοικία του Δουβλίνου, κάνοντας δουλειές του ποδαριού και έχοντας καθημερινά διαπληκτισμούς με το θείο αλλά και την πρώην γυναίκα του βρίσκει στο δρόμο του μια νεαρή πόρνη την οποία σώζει από μια άγρια επίθεση. Τη φέρνει στο σπίτι του και εκείνη γίνεται ο καταλύτης στη ζωή του.


Ο συγγραφέας του έργου παρουσιάζει με ρεαλιστικό τρόπο όχι μόνο τη σκληρή καθημερινότητα των ηρώων αλλά και τα βαθύτερα της ψυχής τους, σ' ένα έργο όπου οι διάλογοι και η πλοκή είναι εξίσου σημαντικοί με αυτά που κρύβονται κάτω από τα λόγια, τις παύσεις και τις σιωπές.

Το έργο γράφτηκε το 2013 και έχει βραβευθεί με το βραβείο της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου της Ν. Υόρκης. Ανέβηκε μάλιστα για πρώτη φορά στο Λονδίνο σε σκηνοθεσία του ίδιου του Μακ Φέρσον.


Η μετάφραση ανήκει στον ιδρυτή της ομάδας Νάμα Γιώργο Χατζηνικολάου, ο οποίος έκανε επίσης τα σκηνικά, τα κοστούμια και είχε τη διεύθυνση της παραγωγής. Η σκηνοθεσία όπως προαναφέραμε είναι της Ελένης Σκότη, οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου, η μουσική και η επιμέλεια ήχου του Στέλιου Γιαννουλάκη, βοηθός σκηνοθέτη ήταν ο Γιώργος Μούγιος, ενώ τις δημόσιες σχέσεις και τη βοήθεια στην παραγωγή έκανε η Μαρία Αναματερού.


Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αλεξανδρής, Ερρίκος Λίτσης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Κατερίνα Μαούτσου, Αργύρης Σαζακλής.

Η παράσταση θα παίζεται μέχρι τις 22 Απριλίου, στο θέατρο "Επί Κολωνώ" (Ναυπλίου 12 & Λένορμαν - Κολωνός - τηλ. 210 513 80 67), από Πέμπτη ως Σάββατο στις 9:15 μ.μ. και Κυριακή στις 6:00 μ.μ.

Μην τη χάσετε!...
to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram