Ας ζεστάνουμε όλοι το "αυγό της αλληλεγγύης"


https://toperiodikomas.blogspot.com/2019/04/blog-post.html
Τι είναι το "αυγό της αλληλεγγύης" θα μου πείτε και θα σας εξηγήσω... είναι όλα αυτά τα όμορφα και ευγενικά συναισθήματα που κρύβουμε μέσα μας για το συνάνθρωπο. Συχνά, σα να ντρεπόμαστε γι' αυτά, ξεχνάμε ότι υπάρχουν, ενώ είναι άλλες φορές, που συμβαίνει κάτι συνταρακτικό, το περίβλημα του αυγού σπάει με μιας και πλημμυρίζουν όλα τα συναισθήματα και μας κατακλύζουν. Τότε, μέσα σ' όλη την ανθρώπινη υπερβολή μας, πνίγουμε με περίσσια αγάπη και κινήσεις αλληλεγγύης όλους γύρω μας, για να βρεθούμε πάλι στο μηδέν, σα να αδειάσαμε από συναίσθημα και πρέπει να φορτιστούμε ξανά!

Όμως, αν καταλάβουμε πως αυτό που μας χαρακτηρίζει ως ανθρώπους είναι να απλώνουμε το χέρι σε εκείνο που το χρειάζεται, αν βγούμε από τον εύθραυστο μικρόκοσμό μας και μπούμε στη θέση (για μια στιγμή) όλων όσων υποφέρουν, έχουμε κάνει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να κρατήσουμε ζεστό το "αυγό της αλληλεγγύης" και με απλές πράξεις να δώσουμε στήριξη σε όσους λυγίζουν από τις δυσκολίες, σε όσους είναι λιγότερο τυχεροί από μας. Σε όσους αναζητούν μια θέση στον ήλιο, όπως έχουν δικαίωμα! Είναι σα να τους κάνουμε χώρο, γιατί όλοι χωράμε κάτω από τον ήλιο!!

Με αυτές τις σκέψεις το e-periodiko mas σας καλεί να συμμετέχετε σε ένα διήμερο συζητήσεων και αλληλεγγύης που διοργανώνει το blogaki στο χώρο chimeres.space (Πυθοδώρου 6, Αθήνα) από τις 10:00 το πρωί ως τις 6:00 το απόγευμα, το Σάββατο 20/4 και την Κυριακή 21/4/2019.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο, 20/4
11:00 "Αλληλεγγύη και κοινωνικές αντιστάσεις στην Αθήνα της κρίσης: 8 χρόνια Μυρμήγκι (Κωστής Μεγαλιός, αλληλέγγυος από το Μυρμήγκι)
και "Ο άγριος πρόγονος της αλληλεγγύης" (Αλεξάνδρα Μητραβέλλα)
13:00 εύκολα diy για λαμπάδες και πασχαλινές συνθέσεις (Μαριλένα Φραγκιαδάκη)

Κυριακή, 21/4
11:00 "Έμφυλη βία και φεμινιστικό κίνημα: διεκδικώντας την ορατότητα, οργανώνοντας την αντίσταση" (Δάφνη Χασούρου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας, μέλος του κινηματικού συντονισμού "Συνέλευση 8η Μάρτη")
15:00 "Αντιστάσεις και κινήματα για το παρόν και το μέλλον - Εξορύξεις υδρογονανθράκων, διαχείριση απορριμάτων (Δέσποινα Σπανούδη, συμμετέχει: Κόκκινη Κινηματική Οικολογία [Κοκκοι], Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας και Πέτρος Ψαρρέας, συμμετέχει: Κόκκινη Κινηματική Οικολογία [Κοκκοι], Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων)

Και τις δύο μέρες:
παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες bloggers και διάθεση του συλλογικού βιβλίου "Αλάτι, ζάχαρη κι αλληλεγγύη" το οποίο έχει πια τυπωθεί και το προλογεί η αγαπημένη φίλη συγγραφέας και blogger Κική Κωνσταντίνου, για τη στήριξη των δομών Μυρμήγκι και Το σπίτι για την ενδυνάμωση και τη χειραφέτηση των γυναικών, έκθεση φωτογραφιας bloggers με θέμα "το χέρι που δίνεται".

Και μια υπενθύμιση: Συνεχίζετε να στέλνετε μέχρι τις 15/4/2019 ΔΩΡΕΑΝ τα δέματά σας και τις φωτογραφίες σας με λίγα λόγια για λεζάντα (φωτό και πληροφορίες για την αποστολή στο womaninblog@gmail.com).


to e-periodiko mas
8 Σχόλια

8 σχόλια:

  1. Μακάρι να καταφέρω να παρεβρεθω.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την επίσκεψή σου, Νατάσα!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Μαρίνα
    Ο τρόπος που περιγράφεις την ανάγκη να είμαστε εκεί, ο ένας για τον άλλον, μία ωραία εισαγωγή στην εκδήλωση. Θα είμαστε εκεί, στην εκδήλωση, ο καθένας με τον τρόπο του.
    Από την βροχερή Θεσσαλονίκη, Τζοάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων Τζοάννα!!
      Πολλά φιλιά από τη συννεφιασμένη Αττική!

      Διαγραφή
  4. Να μαι κι εγώ! Δεν μπορούσες να το παρουσιάσεις καλύτερα, Μαρίνα μου! Γράφεις ό,τι νιώθω! 💜 Κι από εδώ σε ευχαριστώ για όοολα! 😉
    Καλό βράδυ! 🐣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι χαρά μου να βοηθώ με κάθε τρόπο πρωτοβουλίες και προσπάθειες σαν τη δική σου Αλεξάνδρα μου! Εγώ θα πρέπει να σ' ευχαριστήσω γιατί μου δίνεις την ευκαιρία να νιώσω άνθρωπος κι αυτό είναι ανεκτίμητο!
      Καλή επιτυχία αγαπημένη μου!
      Σε φιλώ και ανυπομονώ να σε συναντήσω!!

      Διαγραφή

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram