Η διαχείριση του αποχωρισμού μέσα από ένα βιβλίο...



Την Κυριακή 5 Ιουνίου, μια ξεχωριστή μαγική παράσταση περιμένει τα παιδιά του δημοτικού, στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο - Καφέ Booktalks (Αρτέμιδος 47 & Αγ. Αλεξάνδρου - Παλαιό Φάληρο). Πρόκειται για μια παράσταση - παρουσίαση βιβλίου της συγγραφέα Εύας Πετροπούλου -  Λιανού, με τίτλο "Η Ζεραλντιν και το ξωτικό της λίμνης" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έναστρον.


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Ζεραλντίν είναι ένα μικρό ατίθασο κορίτσι, που επισκέπτεται τον αγαπημένο και καλοσυνάτο παππού της, ο οποίος ζει μόνος δίπλα σε μια ωραία λίμνη γεμάτη μύθους και μυστήρια. Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας η μικρή μας ηρωίδα θα συναντήσει "ξωτικόψαρα" και νεράϊδες και θα γνωρίσει τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης. Ο παππούς, η Ζεραλντίν και οι φίλοι που συναντούν, θα μάθουν ο ένας τον άλλο μέσα από ανατροπές και συγκίνηση και θα καταφέρουν να διαχειριστούν τον αποχωρισμό, κάνοντας αυτές τις διακοπές της μικρής σε όλους αξέχαστες.
Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά του δημοτικού και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία από μικρή, οπότε αποφασίζει να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη και παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στη σχολή του ΑΝΤ1. Τελειώνοντας τις σπουδές της κάνει την πρακτική της ως ελεύθερη ρεπόρτερ σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές. Το 1994 φεύγει για τη Γαλλία όπου εργάζεται ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα «Le LIBRE JOURNAL».
Η αγάπη για την Ελλάδα όμως την κερδίζει. Επιστρέφει στην ηλιόλουστη πατρίδα, κι από το 2002 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Εμφανίστηκε στο χωρο του παιδικού βιβλίου το 2006. Εχει εκδόσει παιδικα παραμύθια "Η κόρη της Σεληνης", εκδόσειςΟσελότος, "Η Ζεραλντιν και το Ξωτικό της Λιμνης" , εκδόσεις Εναστρον.


Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Θωμάς Χαβιανίδης και Κατερίνα Γεωργούση, ενώ αφηγείται η ίδια η συγγραφέας.

to e-periodiko mas
0 Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram