Το ταξίδι της αγάπης...


to-taxidi-tis-agapis

Πέρασαν ήδη δύο χρόνια από τη μέρα που η Αλεξάνδρα από το A button on the moon είχε την ιδέα να δημιουργηθεί ένα e-book με ιστορίες γύρω από τη βασική ανθρώπινη ανάγκη, που είναι το φαγητό. Το φαγητό που ενώνει τους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι, που τους χορταίνει σωματικά και ψυχικά.

Δεκαοχτώ bloggers ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και με τις ιστορίες τους έφτιαξαν αυτό το βιβλίο με τίτλο "Αλάτι, ζάχαρη κι αλληλεγγύη", που ξεκίνησε ένα ταξίδι αγάπης. Είχε στις αποσκευές του τη διάθεση προσφοράς και όχημά του την ανταπόκριση του κόσμου, που αγοράζοντάς το, έκαναν το αντίτιμο τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας, που τα χρειάζονταν.

Προορισμός του οι λιγότερο τυχεροί από μας. Αποδέκτες του, όλοι! Η αγάπη έγινε λέξεις, οι λέξεις εικόνα και οι εικόνες ένα χέρι που δίνεται σε όποιον έχει ανάγκη! Έτσι πορεύτηκε το e-book μέχρι που ήρθε η στιγμή να τυπωθεί!

Τώρα πια μπορεί ο κάθε ένας από μας να το ξεφυλλίσει, να το διαβάσει, να το δανείσει, να το δωρίσει και μέσα από αυτό, να συνεχίσει το ταξίδι του, που όλες ελπίζουμε να είναι μεγάλο, ατελείωτο.

Η παρουσίαση του τυπωμένου βιβλίου θα γίνει στην Κόρινθο. Και από εκεί ελπίζουμε και ευχόμαστε να συνεχίσει σε όλη την Ελλάδα. Όπου υπάρχουν bloggers, όπου υπάρχει ανάγκη, όπου υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν.

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 στις 7 μ.μ. στο Συναυλιακό χώρο "Μαρία Δημητριάδη" (Αδειμάντου 12 - 20100 Κόρινθος) θα γίνει η πρώτη παρουσίαση μαζί με τα βιντεάκια των blogger που συμμετέχουν σ' αυτό. Την εκδήλωση οργανώνει το Blogaki και τα έσοδα της πρώτης παρουσίασης του βιβλίου θα δοθούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου.

Αν θέλετε να παρουσιαστεί και στη δική σας πόλη, επικοινωνήστε με το Blogaki στο blogandsolidarity@gmail.com ή στο womaninblog@gmail.com.

 Τα έσοδα της παρουσίασης θα πάνε εκεί, που εσείς θα επιλέξετε.
Βοηθήστε το ταξίδι της αγάπης να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται!


to e-periodiko mas
16 Σχόλια

16 σχόλια:

  1. Είμαι πολύ συγκινημένος που ένα συλλογικό δημιούργημα των φίλων της γειτονιάς ξεκινάει ένα τέτοιο ταξίδι με τέτοια αποστολή. Με τον ιθύνοντα νου που λέγεται Αλεξάνδρα και με δημιουργούς τις 18 φίλες και φίλους bloggers, ένα πανέμορφο δημιούργημα θα πάρει πλέον και το τυπωμένο του άρωμα για να γίνει βιβλίο και να μπει σε όσα περισσότερο γίνεται σπιτικά και χέρια.
    Να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους εσάς που συμμετέχατε σε αυτό το συλλογικό έργο, στην Αλεξάνδρα και σε σένα Μαρίνα μου που το παρουσιάζεις και το προωθείς και εδώ.
    Ένα μεγάλο μπράβο για τα μαθήματα συλλογικής ευαισθησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αλεξάνδρα μας, είναι ένας πολύ ξεχωριστός και δοτικός άνθρωπος Γιάννη μου, που ενίοτε μας "παρασύρει" σε τέτοιες κινήσεις που μόνο καλό κάνουν και μας προσδιορίζουν λίγο καλύτερα στην ανθρωπιά, που όλοι έχουμε μέσα μας. Είναι ευχής έργο που τη συναντήσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί της σε κάτι τόσο όμορφο. Ελπίζουμε να πάει καλά, καλύτερα από όσο ονειρευτήκαμε όλοι!
      Σ' ευχαριστώ καλέ μου φίλε που στηρίζεις με κάθε τρόπο τέτοιες κινήσεις. Μακάρι να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις το "Αλάτι, ζάχαρη κι αλληλεγγύη" και να βοηθήσει όσους περισσότερους ανθρώπους το έχουν ανάγκη.
      Καλό Σαββατοκύριακο!
      Σε φιλώ
      Μ

      Διαγραφή
  2. Αξιεπαινα ολα τα κοριτσια που συνεβαλλαν σε αυτη τη προσπαθεια.καλοταξιδο Μαρινα μοτ το βιβλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίτσα μου, σ' ευχαριστούμε πολύ! Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να ταξιδέψει σε πολλές πόλεις και να βοηθήσει όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται!
      Καλό Σαββατοκύριακο φίλη!
      Σε φιλώ
      Μ
      ΥΓ. Ακόμα δεν έλαβα μήνυμα...

      Διαγραφή
    2. Ειλικρινα τι δεν κανω σωστα δεν ξερω.και με στενοχωρει πολυ αυτο.

      Διαγραφή
    3. Κι εμένα! Δοκίμασες και στο toeperiodikomas@gmail.com?...

      Διαγραφή
  3. Καλοτάξιδο το συλλογικό βιβλίο.
    Εύχομαι να τύχει της ανάλογης αποδοχής.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Ρένα μου! Αν ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις, πατρίδες των blogger που έλαβαν μέρος ας πούμε, θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους! Εύχομαι και ελπίζω...
      Σε φιλώ πολύ!
      Μ

      Διαγραφή
  4. Καλή επιτυχία στο ταξίδι αγάπης που ξεκίνησε η Αλεξάνδρα και πώς να αρνηθείς τη συμμετοχή σου σ'αυτό; Μακάρι να είναι καλοτάξιδο γιατί ο σκοπός είναι ιερός και αναγκαίος
    Μπράβο Μαρίνα μου που το προωθείς και μας υπενθυμίζεις ότι το ταξίδι συνεχίζεται με οδηγό την Αλεξάνδρα
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όμορφο αυτό το ταξίδι Αννούλα μου και μακάρι να τελειώσει μόνο όταν σταματήσουν να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε τα βασικά!
      Σ' ευχαριστώ που είσαι συνοδοιπόρος σε όλο αυτό!
      Ελπίζω να φιλοξενηθεί σε όλες τις πόλεις τις Ελλάδας! Παντού υπάρχουν ανάγκες, δυστυχώς!
      Σε φιλώ
      Μ

      Διαγραφή
  5. Μαρινάκι, υπέροχο κείμενο! Με τον πιο όμορφο τρόπο στηρίζεις πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου, να στηρίζω με κάθε τρόπο τέτοιες σκέψεις, που όταν γίνουν πράξη αγκαλιάζουν πολλούς ανθρώπους! Τα εύσημα στην εμπνεύστρια της προσπάθειας!!
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Μ

      Διαγραφή
  6. Πολύ γλυκός, πολύ προσιτός ο τρόπος που η ομάδα των 18 επέλεξε να προωθήσει την έννοια της αλληλεγγύης στην πράξη.
    Θα ήθελα να ήμουν στην ομάδα - κι ας μην είχα ούτε Fb προφίλ τότε. Ανυπομονώ για τα επόμενα πρότζεκτ, μέχρι να "σταματήσουν να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε τα βασικά".
    Ένα δυνατό μπράβο για την ανθρωπιά. Μια δυνατή ευχή να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο σας, και να φτάσει σε προορισμούς που μπορεί να μην τους έχετε δει ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι ειλικρινά Τζοάννα μου που θέλεις να συμμετέχεις! Σ' ευχαριστώ εκ μέρους όλων, για την επίσκεψη, τις ευχές και τα καλά σου λόγια!
      Φιλιά
      Μ

      Διαγραφή
  7. Καλό του ταξίδι κι ας αξιωθεί να ανακουφίσει τον πόνο, έστω κι ενός ανθρώπου. Ευλογία θα είναι. Το ζητούμενο σήμερα είναι να οργανώνονται συλλογικότητες και να υπάρχει δράση κι αντίδραση.
    Μπράβο στην Αλεξάνδρα για την πρωτοβουλία και σε σένα που στηρίζεις την προσπάθεια.
    Τα φιλιά και τις ευχές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το λες Μαρία μου! Όλα τα "μπράβο" στην Αλεξάνδρα μας, που ακούραστα σκέφτεται τρόπους για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας!
      Φιλιά πολλά, μακάρι οι ευχές μας να κάνουν το ταξίδι του πολύ πολύ μακρινό κι ελπιδοφόρο!
      Μ

      Διαγραφή

Πείτε μου τη γνώμη σας αφού πρώτα διαβάσετε την "Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων" του blog, που θα βρείτε στην κορυφή της πλαϊνής μπάρας, αν μπαίνετε από υπολογιστή ή κάτω από τη φόρμα σχολίων, αν μπαίνετε από smartphone ή tablet. Ευχαριστώ!

find "to e-periodiko mas" on instagram